...Ve Nintendo, tartışılan ismi kovdu!

Birkaç aydır Twitter'da hedef haline gelen isim, en sonunda oyun devindeki görevinden kovuldu!

...Ve kovuldu!

Geçtiğimiz aylarda çocuk pornografisine uygulanan sansür tartışmaları sebebi ile bir taciz hedefi haline gelmiş olan Nintendo çalışanı Alison Rapp, Twitter üzerinde yaptığı açıklamada firmadan kovulduğunu açıkladı: "Bugün karar alındı. Artık Nintendo'nun iyi ve güvenli bir temsilcisi değilim ve işime son verilmiş durumda."

Rapp, kovulmasının sebebi olarak kendisini rahatsız eden kişileri görmekte ve aylardır internet üzerinden kendisine saldıran kişilerin, Nintendo'dan kovulmasına sebep olduklarını düşünmekte.

Nintendo ise Rapp'in taciz yüzünden kovulmadığını, "Nintendo'nun kurum kültürü ile uyuşmayan" bir şekilde ikinci bir işe sahip olduğu için kovulduğunu söylüyor. Ancak firma, geçtiğimiz aylarda Rapp'in başına gelenleri de kabul ediyor. Firma, yaptığı açıklamada her ne kadar Rapp'in kovulmasının sosyal medyadaki tacizleri takip etse de, bu iki olayın bağlantılı olmadığını iddia ediyor.

Nintendo'nun açıklamasına cevap veren Rapp, öğrenci kredilerini ödemek için farklı bir isim ile ikinci bir işte daha çalıştığını kabul etti. Ancak Rapp, ikinci işlerin, Nintendo'nun söylemine rağmen, Nintendo'da kabul edildiğini savunuyor. Rapp, ikinci işin ne olduğunu açıklamış değil ve bu ikinci işin içerdiklerinin Nintendo tarafından kabul edilmiyor olma ihtimali, ona göre yok.

Rapp, internette yapılan saldırılar sırasında Nintendo'nun kendisinin sözcü konumunu kaldırdığını da sözlerine ekliyor. Rapp'in söylediğine göre firma kendisinin "tweet'lerini incelemiş" ve "artık firma için uygun bir sözcü olmadığına" karar vermiş...

Okuyucu Yorumları