Venezuela’da Kriptoya Yolsuzluk Gölgesi Düştü

Venezuela‘da yolsuzluk soruşturmaları çerçevesinde kripto madenciliği tesisleri ile borsaların kapatıldığı açıklandı.

Venezuela’da Kriptoya Yolsuzluk Gölgesi Düştü

Venezuela‘da kripto madenciliği tesisleri ile borsaların kapatıldığı açıklandı. Ulusal kripto departmanının yeniden düzenlenmesi ve petrol şirketiyle ilgili yolsuzluk soruşturmaları çerçevesinde ülke genelinde kripto madenciliği tesislerinin kapatılmasına karar verildi.

Venezuela Başsavcısı Tarek William Saab, 25 Mart’ta hükümet yetkililerinin ulusal kripto departmanı yardımıyla paralel petrol operasyonları yürüttüğünü açıkladı. Saab’a göre soruşturmalarla bağlantılı en az 10 kişi tutuklandı. Madencilik tesislerinin kapatılmasında yolsuzluk soruşturmalarının etkili olduğuna inanılıyor.

Lara, Carabobo ve Bolivar eyaletlerindeki kripto madencilik tesisleri kapatıldı. Bazı borsaların da faaliyetleri durduruldu. Kararlardan tam olarak kaç kripto şirketinin etkilendiği bilinmiyor.

2018 yılından bu yana kripto departmanını yöneten Joselit Ramirez Camacho’nun da tutuklananlar arasında olduğu belirtiliyor. Camacho’nun kripto vergi kurallarının ve ülkenin dijital varlığı Petro’yu denetleyen isim olarak tanınıyor.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolás Maduro, 17 Mart’ta Kripto Varlıkların Ulusal Denetleme Kurumu’nun yeniden yapılandırıldığını duyurdu. Maduro yönetimi, karar ile ekonomik yaptırımların olumsuz etkilerinin korunmasının amaçladığını iddia etti.

Diğer taraftan Camacho, ABD’nin en çok arananlar listesinde bulunuyordu. Petro’nun yetkilisi için 5 milyon dolara kadar ödül konmuştu. Camacho’nun uyuşturucu çeteleriyle bağının olduğu da iddialar arasında yer alıyor.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.