Vodafone 37. İstanbul Maratonu koşuldu

Dünyada kıtalararası koşulan ilk ve tek yarış olan Vodafone İstanbul Maratonu,15 Kasım günü koşuldu.

Vodafone kıtaları birleştirdi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor A.Ş. tarafından Vodafone'un isim sponsorluğunda "Kadına Şiddete Dur De" temasıyla düzenlenen Vodafone 37. İstanbul Maratonu, 15 Kasım Pazar günü gerçekleşti. Maraton (42,195 km), 15 km ve 10 km koşuları ile halk yürüyüşü olmak üzere dört ana kategoride tamamlanan maratona 120 ülkeden 30 bine yakın sporcu katılarak yeni bir rekora imza attı.120 bin İstanbullu da halk yürüyüşüyle Asya'dan Avrupa'ya geçti. Maraton ayrıca, gün boyu düzenlenen etkinlikler ve sunulan birbirinden cazip fırsatlar ile yalnızca katılımcılara değil tüm İstanbullulara festival coşkusu yaşattı.

Belarus, Eritre, Etiyopya, Güney Afrika, Kenya, Rusya ve Ukrayna'dan 60 elit atletin de yarıştığı 42 kilometrelik koşuda erkeklerde ilk üç dereceyi Kenyalılar paylaştı. Buna göre, erkeklerde Kenyalı atlet Elias Kemboi Chelimo 2:11:12'lik derecesiyle birinci olurken, milli atlet Bekir Karayel 2:19:52'lik derecesiyle altıncı sıraya yerleşti. Kadınlarda ise geçen yılın da birincisi Etiyopyalı atlet Amane Gobena Gemeda 2:31:53'lük derecesiyle ipi göğüsledi. Kadınlarda bu yıl Türkiye adına yarışan Meryem Erdoğan ise 2:46:37'lik derecesiyle üçüncü oldu.

42 km koşusunda birinci olan kadın ve erkek atletlere 50'şer, ikincilere 25'er, üçüncülere 15'er, dördüncülere 10'ar, beşincilere ise 8'er bin dolar para ödülü verildi. Vodafone İstanbul Maratonu'nda farklı kategorilerde toplam 1 milyon 1.000 dolar para ödülü dağıtıldı.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, şunları söyledi: "Vodafone Türkiye olarak, ülkemizin en geniş katılımlı kitlesel etkinliği İstanbul Maratonu'na bu yıl da destek vermenin mutluluğunu ve gururunu yaşadık. Katılımın her geçen yıl arttığı Vodafone İstanbul Maratonu'nun 37. yılında 120 ülkeden 30 bine yakın çipli koşucu ile yeni bir rekora imza attık. Kadına yönelik şiddetin ağır bir insan hakkı ihlali ve ciddi bir toplumsal sorun olduğuna inanan bir şirket olarak, bu yıl Vodafone İstanbul Maratonu'nun 'Kadına Şiddete Dur De' temasıyla koşulması bizim için ayrı önem taşıyor. Yüksek katılımımızla bu konuda farkındalık yarattığımıza inanıyoruz. Bu yıl ayrıca maratonu bir şehir festivali coşkusuyla yaşadık. Karaköy'de kurulan Vodafone FreeZone Sahne'deki genç müzisyenler ve Karaköy'ün ara sokaklarındaki sokak sanatçıları performanslarıyla İstanbullulara bir festival ortamı yaşattı. Hafta sonu boyunca İstanbul'un birçok gözde mekânında abonelerimize indirim ve fırsatlar sunduk. Yenilediğimiz VMaraton uygulamamız ve dijital yeniliklerimiz de etkinliğin her an her yerden kolaylıkla takip edilebilmesini sağladı. Önümüzdeki senelerde Vodafone İstanbul Maratonu'nu daha da büyütmeyi ve dünyanın en büyük 7 maratonundan biri yapmayı hedefliyoruz."

Maratonda kadına şiddete dur denildi

Vodafone 37. İstanbul Maratonu bu yıl "Kadına Şiddete Dur De" temasıyla koşuldu.Yönetim Kurulunda Kadın Platformu üyesi kadın yöneticiler de kadına şiddete dur demek için maraton kapsamında halk yürüyüşüne katıldılar. Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Pınar Kalay, Vodafone Türkiye Kurumsal İlişkiler ve İletişim Direktörü Gizem Keçeci, Y&R İstanbul CEO'su Arzu Ünal'ın da aralarında bulunduğu kadın yöneticiler, Asya'dan Avrupa'ya "Kadına Karşı Şiddete Dur De" mesajıyla geçtiler.

Mobil iletişimin gücünden yararlanarak kadınları şiddetten koruma hedefiyle geçtiğimiz yıl "Kırmızı Işık" mobil uygulamasını geliştiren Vodafone Türkiye, bu uygulamayla, kadınların şiddete maruz kaldığı anlarda kolluk kuvvetlerine ya da yakınlarına kolaylıkla haber verebilmesini sağlıyor. Vodafone Kırmızı Işık, bugüne kadar yaklaşık 285 bin kez indirildi, uluslararası arenada da takdir topladı.

Ana Kategori Sonuçları:

42,195 KM ERKEKLER

1. Elias Kemboi Chelimo (Kenya) - 2:11:12

2. Evans Kiplagat (Kenya) – 2:12:47

3. Silah Kipkemboi Limo (Kenya) – 2:13:57

42,195 KM KADINLAR

1. Amane Gobena Gemeda (Etiyopya) - 2:31:53

2. Gladys Chepkemoi Chemone (Kenya) – 2:40:49

3. Meryem Erdoğan (Türkiye) - 2:46:37

Okuyucu Yorumları