Volkswagen, SEAT ve Skoda otomobillerde can sıkıcı Galaxy S24 sorunu

Galaxy S24 telefonları, bazı otomobillerde sorun yaşıyor. Samsung sorunu kabul etse de, sorunun Galaxy S24 serisinin kendisinden ya da Google'ın yazılımından değil, arabalardan kaynaklandığını söylüyor. Dolayısıyla, telefonuz otomobilinizde çalışmıyorsa, aracınıza bir güncelleme gerekebilir.

Volkswagen, SEAT ve Skoda otomobillerde can sıkıcı Galaxy S24 sorunu

Samsung Galaxy S24 serisinden bir telefona sahip olan bazı kullanıcılar, bugünlerde biraz sıkkın olabilir. Çünkü araçlarındaki Android Auto yazılımı ile ciddi bir problem yaşıyorlar. Gelen raporlara göre Samsung Galaxy S24 modelleri, SEAT, Skoda ve Volkswagen'in bazı otomobillerinde sorun yaşıyor. Araçlardaki Android Auto ekranlarını açamıyorlar ve telefonlarını araçla bağlayamıyorlar.

Sorunun bu araçlarda oldukça yaygın olduğu anlaşılınca, Samsung'un İngiltere ofisi konuyla ilgili açıklama yapıp, bir de destek sayfası açtı. Buna göre, sorun Samsung'tan kaynaklanmıyor, hatayı yapanlar otomobil üreticileri. Ayrıca tek bir merkeze bağlı olan üç otomobil üreticisi de bu sorun için bir düzeltme üzerinde çalışıyor ve kısa süre sonra bir yazılım güncellemesi yayınlayacak.

Samsung şu açıklamayı yaptı: "Bazı kullanıcılar Galaxy S24'lerini Volkswagen, Skoda veya SEAT otomobillerine bağlamak için Android Auto'yu kullanamadıklarını bildirdiler. Bu sorunu yaşıyorsanız, açıkladığımız adımları deneyin, bu adımlardan hiçbiri sorununuzu çözmezse, lütfen Volkswagen, Skoda veya SEAT müşteri veya servis merkezinizle iletişime geçin. Bu üreticiler, etkilenen araçlar için yazılım güncellemeleri üzerinde çalıştıklarını teyit ettiler."

Samsung'un web sitesinde belirtilen sorun giderme ipuçları arasında farklı USB kabloları denemek, Android Auto'nun başlamasını engelleyen herhangi bir ayar olup olmadığını görmek için aracın bilgi-eğlence ünitelerini kontrol etmek ve Android Auto uygulamasını Galaxy S24 serisi cihazdaki en son sürüme güncellemek yer alıyor.