Volkswagen’den herkesi şaşırtan konsept: Hayır, bu kez karşımızda duran bir otomobil değil...

Volkswagen yeni konseptini tanıttı. Ama bu kez tanıttığı şey bir otomobil değil; saatte 20 kilometre hızla giden bir Uzay Yolu kaptan koltuğu.

Volkswagen’den herkesi şaşırtan konsept: Hayır, otomobil değil...

Volkswagen, bu kez yeni bir otomobil modeli değil, saatte 20 kilometre hızla giden bir Uzay Yolu kaptan koltuğu ile karşımızda. Volkswagen’in bir video ile tanıttığı konsept yürüyen koltukta, şaşırtıcı bir şekilde, bir otomobilden daha fazla seçenek sunuluyor. 360 derece çarpışma önleme sistemi, parti ışıkları, geri görüş kamerası, koltuk ısıtması, dokunmatik ekran, USB şarj portu ve çekici bağlantısı bunlardan bazıları.

Volkswagen

Volkswagen’in koltuğunda oturup konforlu bir şekilde çalışabilir, isterseniz de emniyet kemerini takıp ofis içinde kısa yolculuklara çıkabilirsiniz. Volkswagen Norveç tarafından üretilen bu yeni ofis koltuğu, diğer tüm ofis koltuklarını gölgede bırakmak için tasarlanmış gibi görünüyor.

Koltuk, Uzay Yolu dizisindeki kaptan koltuğuna benzemekle kalmıyor, aynı zamanda beş tekerleği üzerinde saatte 20 kilometre hız da yapabiliyor. Yavaş gibi görünse de, bir ofis koltuğu için muazzam bir hız aslında... Volkswagen koltuğun tam şarjla yaklaşık 12 kilometre gidebileceğini söylüyor.

Volkswagen’in çılgın koltuğunun tüm özelliklerini aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

Volkswagen’in daha önceden bu tür konsept ürünlerin videolarını yayınlayıp sonra da “şaka yaptık” demek gibi kötü bir ünü olduğunu unutmamak lazım. Her ne kadar bir pazarlama gösterisine çok benzemiyorsa da, Volkswagen Norveç’in bir şakası ile karşı karşıya kalmış olma ihtimalimiz de yok değil. Ancak şaka bile olsa, koltuk gerçekten çok güzel ve keyifli görünüyor.