VRMark: Bilgisayarınız VR İçin Yeterince Güçlü mü?

Elinizin altındaki bilgisayarınız, VR uygulamalarını çalıştırabilir mi? Bunu anlamak için, kendi testinizi kendiniz yapın!

Bilgisayarınız VR çalıştırabilir mi?

Bilgisayarınızın sanal gerçeklik (VR) için hazır olup olmadığını test etmenin kolay bir yolu var. 3DMark'ın yaratıcısı Futuremark, bilgisayarınızın VR kapasitesini ölçebilmeniz için VRMark'ı geçtiğimiz günlerde yayınladı.

VRMark iki farklı sürümle geliyor; Basic ve Advanced Edition. Basit sürüm ücretsiz ve VRMark'ın "Turuncu Oda" adlı testini kullanmanıza izin veriyor.

Turuncu Oda, VR'ın sistem gereksinimlerini göz önünde bulundurarak bilgisayarınızın gücünü test ediyor. Eğer cihazınız test sırasında fps kaybı olmadan testi geçebilirse VR çalıştırabilecek güce sahip anlamına geliyor. Turuncu Oda ayrıca testin sonunda bilgisayarınıza bir puan veriyor, bu puan sayesinde diğer cihazlarla karşılaştırma yapabilirsiniz.

Eğer bu iş için biraz bütçe ayırabilirseniz Futuremark sizin için Advanced Edition'ı sunuyor. 20 dolar fiyatı olan Mavi Oda adlı test, bilgisayarınızın sınırlarını gerçekten zorluyor. Eğer cihazınız bu testi de geçerse VR oyunları en yüksek detaylarda oynayabilirsiniz...

VRMark'ı hem kendi web sitesinden, hem de Steam'den indirebilir ve satın alabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları