Web arabirimli özgür muhasebe: Tekir

Özgür bir ticari otomasyon ve ön muhasebe uygulaması olan Tekir'in 1.2.1 sürümü yayınlandı.

Özgür muhasebe

Bir küçük/orta boy işletmeniz var ve yüksek lisans bedellerinden sıkıldınız. Linux'a ve özgür yazılımlara hazırsınız ama bazı ticari yazılımlar yüzünden geçemiyorsunuz. Tekir tam da bu noktada devreye giriyor...

Tekir, özgür bir ticari otomasyon ve ön muhasebe uygulaması. Özgür olmasını sağlayansa, ücretsiz olarak dağıtılması değil, kaynak kodlarının açık olması. AGPL lisansı ile dağıtılan Tekir, size özgür yazılımın verdiği tüm avantajları sağlıyor.

Uygun Teknoloji, ticari otomasyon ve ön muhasebe paketinin yeni sürümü olan Tekir 1.2.1 ile önceki sürümlerde ortaya çıkan hataların düzeltilmesi dışında, raporların PDF olarak alınabilmesi desteği de eklenmiş. Bu sayede Tekir kullanıcıları hareket ve durum raporlarını bundan sonra PDF olarak da alabilecek. Ayrıca fişlerin özet ve detaylarının PDF dökümleri de alınabiliyor.

Ön muhasebe ve ticari otomasyon programı olarak Tekir, küçük ve orta boyutlu işletmelerin ihtiyaç duyduğu; ön muhasebe uygulamaları ile ticari otomasyon uygulamalarını kolay özelleştirilebilir bir platform üzerinde bir araya getiriyor.

Sadece tarayıcı yeter

Sadece tarayıcı yeter

Tekir ile müşterilerin ve carilerin bilgilerini saklayabilir, yelpazenizde bulunan ürün ve hizmetlere ilişkin stok kayıtlarını tutabilirsiniz. Stoklarınızda bulunan ürünler için alış ve satış irsaliyelerini de Tekir aracılığı ile oluşturmanız ve takip etmeniz mümkün. Stoklarınız için birden fazla depo tanımlayabilir, bu depolar arasında stoklarınızı transfer edebilirsiniz.

Tekir ile kbir kurumun parasal işlemleri de yürütülebiliyor. Kasa tanımlayabilir, tanımlanan kasalarda tahsilat ve tediye fişleri kesebilirsiniz. Ayrıca fatura ve irsaliyelerinizi de Tekir aracılığıyla oluşturabilirsiniz.

Tek gereken bir internet tarayıcısı
Tekir, bir web uygulaması olduğu için çalışmak için sadece bir internet tarayıcısına ihtiyaç duyuyor. Tekir'e yerel ağınızdan ulaşabileceğiniz gibi, eğer isterseniz internet üzerinden de ulaşma şansına da sahipsiniz.

Platform bağımsız bir ürün olan Tekir, bu sayede donanımdan, işletim sisteminden, veritabanından ve kullandığınız internet tarayıcısından bağımsız olarak çalıştırılabiliyor. Birbirinden farklı platformlar üzerinde çalışan sistemler aynı anda Tekir'i ağ üzerinden kullanabiliyor. Yazılımı geliştirine Uygun Teknoloji'nin önerdiği platform ise Linux ve tarayıcı olarak Firefox. Tekir'in ayrıca Windows işletim sistemi için de özel olarak hazırlanmış bir sürümü bulunuyor.


Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları