WebOS: "Lanetli" işletim sistemi satıldı!

O, dünyanın en "lanetli" işletim sistemi... Ve şimdi, yeni sahibinin elinde şansını tekrar deniyor!

"Lanetli" işletim sistemi!

HP, birkaç yıl önce Palm'ı satın aldığında, işletim sistemi WebOS'u da satın almış oldu. Ancak WebOS, her ne kadar "gerçek çoklu görev" gibi eşsiz özelliklere sahip olsa da, bir türlü HP'ye beklediği başarıyı getiremedi. WebOS ile çalışan TouchPad tablet ise, işletim sisteminin sonunu hazırlamıştı. HP, yaptığı açıklama ile, artık WebOS'lu cihazlar üretmeyeceğini açıklamıştı.

Ve şimdi aynı WebOS, bir kez daha yeni sahibinin elinde... HP, mali yanı açıklanmayan bir anlaşma ile, "lanetli" işletim sistemini LG'ye sattığını duyurdu. Kimsenin beklemediği bu satışın çok şaşırtan bir diğer yanı ise, LG'nin, WebOS'u yeni mobil cihazlar için satın almamış olması. Koreli dev şirket, işletim sistemini bundan böyle yeni nesil akıllı TV'leri için kullanacak.

WebOS'un bir türlü beklenen başarıyı yakalayamaması, yıllardır farklı tartışmaları da beraberinde getiriyordu. Son olarak HP, işletim sistemini doğru kullanmamakla; yanlış ellerde geliştirmeye çalışmakla suçlanmıştı. hatta bazı yorumcular, işletim sisteminin "lanetli" olduğunu bile söyledi. Bakalım LG, WebOS'a hakettiği değeri verecek mi?

Okuyucu Yorumları