WeChat de Windows Phone'u Bırakıyor!

Kullanıcı sayısı bir milyara yaklaşan sohbet uygulaması, Windows Phone'u terk ediyor; üstelik bu acımasız tavsiyeyle birlikte...

"Windows Phone'u siz de bırakın"

Windows Phone'u yine büyük bir isim terk ediyor. Windows 10 Mobile'in artık ölüden bir farkının olmadığını düşününce, Çin'deki en büyük ve popüler uygulama WeChat'in de 700 milyonluk kullanıcı altyapısını alıp gitmesi o kadar şaşırtıcı değil.

WeChat'ın arkasındaki firma Tencent zaten Microsoft'un mobil piyasadaki pasifliğinden duyduğu rahatsızlığı ima etmişti ve Windows 10 Mobile için bir uygulama yapmaktan kaçınmıştı. Daha eski Windows Phone'lar kullanan kullanıcılar hâlâ uygulamayı mağazada görebilirler ama kullanmaya çalıştığınızda Windows Phone'un desteklenmediği hatasını alıyorsunuz. Üstelik sizden bir de Android veya iOS'a geçmeniz isteniyor.

Mesajlaşmadan bankacılığa kadar bir çok hizmet sunan WeChat, Çin'de çevrim içi hayatın önemli bir parçası ve onun kaybı Microsoft'un Çin mobil piyasasında sahip olup olabileceği tüm umutları parçalayacak bir şey. Firma hâlâ masaüstü Windows 10 için bir uygulamaya sahip yani Çin, Microsoft'un elinden tamamen gitmemiş olabilir.

Okuyucu Yorumları