Yakında: Whatsapp gruplarından sessiz sedasız, polemiksiz çıkabileceksiniz

Whatsapp, gruplar için yararlı bir özellik üzerinde çalışıyor. Gelecekte Whatsapp gruplarından sessizce çıkma imkanına sahip olabileceksiniz...

Yakında: Whatsapp gruplarından sessiz sedasız, polemiksiz çıkabileceksiniz

En sonunda WhatsApp, bir grup sohbetinden ayrılmak istediğinizde gruptaki herkese gönderilen bildirimi kaldırarak, işleri daha az garip hale getirmeye çalışıyor. Mevcut durumda bir kişi gruptan ayrılınca sohbet ekranında kişinin gruptan ayrıldığına dair mesaj beliriyor. Yani diğer tüm katılımcılar anında bir kişinin gruptan ayrıldığını görebiliyor.

Yeni özellikte ise bir WhatsApp grubundan çıkmak istediğinizde, sohbette yer alan diğer kişiler bilgilendirilmeyecek. Gruptan bir kişinin ayrıldığı bilgisi sadece grup yöneticilerine gösterilecek.

Wabetainfo'nun paylaştığı ekran görüntüsü WhatsApp Desktop beta sürümünden alınmış olsa da özelliğin gelecekte Android ve iOS için WhatsApp beta sürümünde yayınlanacağı tahmin ediliyor. Özellik şu anda WhatsApp Desktop beta sürümünde geliştirme aşamasında ve ilerleyen günlerdeki bir güncellemede kullanıcılara sunulması planlanıyor.

WhatsApp’ın grupların 512 üyeye kadar genişletileceğini onaylamasının ardından, mesaj tepkileri ve daha yüksek dosya aktarımlarının yanı sıra WhatsApp'ın bir sonraki amacı gizliliği arttırmak gibi görünüyor.

Bir grubun artık size göre olmadığını düşünmeye başladığınızda, gruptan ayrılmak endişe verici bir an olabilir. Gruptaki her üyeye bir bildirim gönderilmesinden sonra, büyük olasılıkla neden ayrıldığınıza dair pek çok kişi size ayrı bir mesaj gönderecektir.

WhatsApp, 2022 yılında topluluklara yoğun bir şekilde odaklanıyor ve yalnızca içerik paylaşmanın değil, zamanı geldiğinde grup sohbetlerinden ayrılmanın da daha kolay yollarının olduğundan emin olmaya çalışıyor.

Yakında gruptan ayrılma bildirimleri yalnızca yöneticileri uyaracak ve özellikle büyük gruplarda bu değişim pek çok gereksiz mesaj bildirimi engelleyebilir.

Özelliğin ne zaman geleceği veya önce hangi platforma geleceği belli olmasa da, birçok kullanıcının memnuniyetle karşılayacağı kesin…

Bu yazımız da ilginizi çekebilir: