WhatsApp, kendini imha eden sesli mesajları "resmi olarak" kullanıma sundu

WhatsApp, kaybolan sesli mesajlar özelliğini "resmi olarak" yayınladı. Bu özellik sayesinde sesli mesajlar da, kaybolan medya öğeleri gibi karşı taraf etkileşime geçtikten sonra kendini imha ediyor.

WhatsApp, kendini imha eden sesli mesajları "resmi olarak" kullanıma sundu

WhatsApp, daha önce söz verdiği gibi, sesli mesajları alıcı dinlendikten sonra kaybolacak şekilde göndermeye izin veren yeni özelliğini resmi olarak hayata geçirdi.

"Resmi olarak" diyoruz çünkü bu özellik aslında beta aşamasında olmasına rağmen son iki aydır kullanılıyordu. Meta, resmi sürümde de özelliği aynı şekilde kullanıma sunacağını söyledi, yani herhangi bir değişiklik bulunmuyor.

Yeni özellik, bir kez görüntülendikten sonra kaybolan medya özelliği nasıl çalışıyorsa aynı şekilde çalışıyor. Kayıt düğmesini basılı tutarak başlayıp kilitlemek için yukarı kaydırmak gerekiyor. Elbette sağ alt köşede "Bir Kez Görüntüle" simgesinin (daire içinde bir numara) görünmesi için önce kayıtların kilitlenmesi gerekiyor. Sonrasında etkinleştirmek için bir kez dokunulduğunda mesaja bir zamanlayıcı ekleniyor. Gerisinde sadece Gönder'e basmak yeterli oluyor.

Atıldıktan sonra, alıcının kaydı dinlemek için iki haftası bulunuyor. Mesajın altında küçük bir alındı işareti göründüğünde karşı tarafın dinlediği anlaşılıyor. Ayrıca süre bitene kadar mesaj dinlenmezse, WhatsApp mesajı otomatik olarak siliyor. Kendi kendini imha eden bu sesli mesajları kaydedemeyeceğinizi, paylaşamayacağınızı veya iletemeyeceğinizi unutmayın.

WhatsApp'ın destek web sitesindeki bir sayfaya göre, yedeklenmiş bir sohbet odasından bir kaydı geri yüklemek mümkün, ancak yalnızca ilk etapta hiç açılmamışsa... Eğer zaten dinlenmişse, o zaman pek şansınız yok.

Güncelleme şu anda Android ve iOS cihazlarındaki tüm WhatsApp kullanıcılarına küresel olarak sunuluyor.