WhatsApp, 32 kişiye kadar sesli grup aramalarına olanak sağlayan bir özelliği test ediyor

WhatsApp'ın son beta sürümü, 32 kişiye kadar grupların sesli bir oturum için bağlanmasına olanak tanıyan yeni bir sesli sohbet özelliği ile birlikte geliyor.

WhatsApp'a 32 kişilik sesli sohbet özelliği geliyor

WABetaInfo'nun aktardığına göre, WhatsApp'ın en son beta sürümü 32 kişiye kadar grupların sesli bir oturum için bağlanmasına olanak tanıyan yeni bir sesli sohbet özelliğine sahip. Son güncellemeyle anlık video mesajlarını kullanıma sunan WhatsApp, şimdi de Sesli Sohbet özelliğini kullanıma sunuyor. WABetaInfo'ya göre, yeni özellik Android 2.23.16.19 için WhatsApp beta sürümünü çalıştıran bazı beta test kullanıcıları tarafından kullanılabiliyor; önümüzdeki günlerde daha fazla kullanıcıya ulaşması bekleniyor.

Web sitesine göre sunulan yeni özellik, telefon görüşmesi ya da mesajlaşma yoluyla ortak bir sesli sohbete katılmaya olanak tanıyor.

Bu özelliğe grup sohbeti ekranının sağ üst köşesinde bulunan dalga şeklindeki düğme aracılığıyla erişilebiliyor. Herhangi bir katılımcı sesli sohbeti başlatabiliyor ve ekranın üst kısmında özel bir kullanıcı arayüzü görünüyor.

Telefon görüşmelerinden farkı, bir sesli sohbet başlatıldığında telefonun çalmaması ve tüm kullanıcıların gruplarında bir sohbet oluşturulduğunda yalnızca sessiz bir anlık bildirim gelmesi. Başlatıldıktan sonra, gruptaki herhangi bir katılımcı sesli sohbete katılabilir ve konuşmaya başlayabilir. Ancak sohbet boş kalırsa ve kimse katılmazsa 60 dakika sonra kapanıyor. WABetaInfo, sesli sohbet özelliğine yalnızca belirli grupların erişebileceğini ve şu anda 32 katılımcıya kadar destek verdiğini belirtiyor.

Meta'nın sahip olduğu anlık mesajlaşma uygulaması bu yıl çıkartmalar, gizli sohbetler, bilinmeyen arayanları susturma ve gönderilen mesajları düzenleme gibi özelliklerle bir değişim yaşıyor. Yakın zamanda yapılan bir güncellemeyle WhatsApp, kullanıcıların uygulamadan çıkmadan kaydedilmemiş telefon numaralarına mesaj atmalarını da kolaylaştırdı.