WhatsApp şifrelemesi ne işe yarayacak?

WhatsApp'ın yeni uçtan-uca şifreleme işlevi bizler için tam olarak ne anlama geliyor?

Şifreleme ne anlama geliyor?

WhatsApp'ın sıkı şifreleme işlevleri, artık tüm dünyadaki WhatsApp kullanıcılarının hizmetinde. BlackBerry'nin BBM ve eposta hizmetleriyle sunduğu güvenli mesajlaşma işlevleri, artık tüm WhatsApp kullanıcılarının parmaklarının ucunda.

WhatsApp'ın yeni uçtan-uca şifreleme işlevi, sohbette yazılanların ve gönderilip alınan tüm verilerin, sohbete dahil olan kişiler tarafından görülebileceği anlamına geliyor. Peki bu işlev bize tam olarak nasıl bir güvenlik sağlıyor?

Artık fotoğraflarınız ve videolarınız bile güvende

WhatsApp'ın yeni şifreleme yeteneği, sadece yazılanları değil WhatsApp üzerinden gönderdiğiniz dosyaları, videoları ve fotoğrafları da şifreliyor. Bu, veri bağlantınıza müdahale edecek herhangi bir hacker'ın veya kullanıcının, hatta WhatsApp'ın gönderip aldıklarınızı okuyamayacağı anlamına geliyor.

Şifreleme işlevi, iOS, Android, Blackberry, Windows ve Nokia kullanıcıları için sunuluyor.

WhatsApp bu işi nasıl yapıyor?

WhatsApp, şifreleme için Open Whisper Systems tarafından geliştirilen "The Signal Protocol"ü kullanıyor. İşlev, WhatsApp'ın son sürümünü kullananlara sunuluyor ve şu an kapatmanın bir yolu bulunmuyor.

Şifreleme daha önce de vardı ancak...

Şifreleme şimdiye kadar mesajlarınızla sınırlıydı. Şimdi ise sesli aramalarınız, videolarınız, paylaştığınız fotoğraflar da şifreleniyor.

Ne kadar güvenli?

WhatsApp, verilerinize kendisi dahil kimsenin erişemeyeceğini iddia ediyor. Ancak FBI - Apple arasında yaşanan son tartışmada FBI, iPhone'u hack'lemeyi başarmıştı (ancak iPhone 5S'i hack'leyemedi). WhatsApp'ın sisteminde bir açık olup olmadığı bilinmediğinden yüzde 100 güvende olduğumuzu söylemek zor.

Okuyucu Yorumları