WhatsApp’ta beklenen güncelleme nihayet yayınlanmaya başlandı, ifadeler özelliği gerçek oldu

WhatsApp, emojili (ya da ifadelerle) tepkiler de dahil olmak üzere bazı önemli yenilikler getiren güncellemeyi nihayet dağıtmaya başladı.

Beklenen WhatsApp güncellemesi nihayet dağıtılmaya başlandı

WhatsApp, beklenen güncellemesini nihayet kullanıma sundu. Bu güncellemenin bu derece beklenmesinin en büyük nedeni, kuşkusuz mesajlara emojiler (ya da ifadeler) ile tepki verebilme özelliğiydi. Ayrıca büyük dosya aktarımlarının ve daha büyük grupların oluşturulmasının da önü açılmış oldu. 100 MB'den daha büyük, 2 GB’a kadar dosya aktarımı yapmak artık mümkün. Ayrıca bir gruba 512 kişiye kadar katılımcı eklemek de yeni güncellemenin sunduğu özellikler arasında.

WhatsApp'ın ifade tepkilerini sunacağı zaten bir süredir belliydi. Mesajlara emoji ile tepki verebilmek, insanların bir mesajla cevap verme ihtiyacını ortadan kaldırıyor ve dağınıklığı da azaltacağı kesin. Bunu, bir Facebook gönderisine ya da Messenger mesajına ifade simgeleri ile tepki vermeye benzetebiliriz.

WhatsApp'ın eklediği ikinci özellik, 2 GB'a kadar dosya gönderme yeteneği. Limit daha önce 100MB olarak ayarlanmıştı ancak artık günümüz şartlarına uyumlu hale getirldiğini söyleyebiliriz.

Son olarak, WhatsApp gruplarda katılımcı sınırını 512 üyeye çıkardı ve bu da onu kuruluşlar için daha kullanışlı hale getiriyor. Örneğin, bir okul velilerin önemli mesajlar göndermeleri için bir grup oluşturabilir.