WhatsApp’ta gönderilen mesajlar, daha sonra düzenlenebilecek

WhatsApp kullanıcıları yakında gönderdikleri mesajları daha sonra düzenleyebilecek. Ama şimdilik bu özellik herkes için hayata geçmeyecek gibi görünüyor.

WhatsApp’ta gönderilen mesajlar, daha sonra düzenlenebilecek

Apple birkaç hafta önce bir iPhone 14 reklamında, gönderilmiş mesajları düzenleme seçeneğinin nasıl çalıştığını göstermişti. Söylentilere göre, benzer bir özellik bir sonraki güncellemede iPhone kullanan WhatsApp kullanıcıların da hizmetine girecek. WhatsApp’ın ne kadar popüler bir mesajlaşma uygulaması olduğu düşünüldüğünde, bu özelliğin bu kadar gecikmiş olması da şaşırtıcı aslında...

WhatsApp kullanıcıları bir mesaj gönderdikten sonra bu mesajı menü seçeneklerini kullanarak düzenleyebilecekler. Düzenlenen mesajların yanında “düzenlendi” ibaresi karşı tarafta belirecek. Buna ek olarak WhatsApp kullanıcılara gönderdikleri mesajları 15 dakika içinde değiştirme imkanı verecek. Bu henüz mesaj düzenleme seçeneğinin ilk versiyonu olduğundan dolayı, sadece metin tabanlı mesajları düzenlemeye izin veriyor. Görüntü, doküman veya video içeren mesajlar düzenlenemeyecek.

Meta CEO’su Mark Zuckerberg WhatsApp hakkında yaptığı bir açıklamada, “WhatsApp, grup sohbetleri de dahil olmak üzere hem iPhone'larda hem de Android'de çalışan uçtan uca şifreleme ile iMessage'dan çok daha özel ve güvenlidir. WhatsApp ile ayrıca tüm yeni sohbetleri bir düğmeye dokunarak kaybolacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Ve geçen yıl uçtan uca şifrelenmiş yedeklemeleri de tanıttık. Tüm bunlar iMessage'da hala yok” demişti.