WhatsApp'tan Yeni Yalan Haber Çözümü

WhatsApp, ciddi bir sorun haline gelen uydurma haberler için yeni bir çözüm daha geliştirdi!

WhatsApp'tan yalan haber çözümü!

WhatsApp, sahte haberlerin yayılmasını engellemek için yeni yöntemler denemeye devam ediyor. Uygulamanın Android için yayınlanan yeni beta sürümü, beş kez veya daha fazla yönlendirilen mesajlara "sıkça yönlendirildi" etiketini ekliyor.

WhatsApp'tan Yeni Yalan Haber Çözümü

Bu etiketi gördüğünüzde Mesaj Bilgisi bölümüne giderek mesajın tam olarak kaç kez yeniden paylaşıldığını görebiliyorsunuz. Ancak bu bilgi yalnızca sizin gönderdiğiniz mesajlarda görünüyor. Yeni işlevin standart WhatsApp sürümlerine ne zaman geleceği bilinmiyor, ancak beta sürümüne gelmiş olması, bunun yakın olduğunu gösteriyor.

İşlevin ne kadar faydalı olacağı, hatta yanıltıcı olup olmayacağı ise tartışılabilir. Çok sık paylaşılan mesajların sahte olma olasılığının yüksek olduğu kabul ediliyor, ancak bu her zaman geçerli olmayabilir.

Hindistan'daki linç ve şiddet olaylarının ardından oklar, sahte haberlerin dolaştığı WhatsApp'a çevrilmişti. Facebook'un sahte haberlerin yayılmasını engellemesi için gazete reklamları verdiği ve bu iş için çalışan kadrosu ayırdığı biliniyor. WhatsApp, yeni yöntemleriyle sahte haberlerin yayılmasını engelleyebilirse, daha ciddi önlemlere gerek kalmadan rahat bir nefes alabilir.

Okuyucu Yorumları