Wi-Fi çalışmıyorsa ilk olarak bunları deneyin

Kablosuz ağınıza bir türlü bağlanamıyorsanız, işte bilmeniz gereken en temel çözümler...

Kablosuz ağınızı tamir edin!

Bir ağa teşhis koymak, teknoloji dünyasının en sinir bozucu işlerinden biri olabilir. Aşağıdaki basit adımlar, Wi-Fi ağınızdaki problemi gidermenizde sizlere yardımcı olabilir.

PC veya bir başka aygıttan Wi-Fi ağına erişilemediği zaman öncelikle sorunun dizüstü bilgisayarda mı yoksa modemde mi olduğunu öğrenmek zorundayız. Yani yapmanız gereken ilk şey dizüstü bilgisayarınız olmadan ağı test etmek. Başka bir bilgisayar, akıllı telefon veya tabletle Wi-Fi bağlantısına erişmeye çalışın. Eğer farklı bir cihazla bağlantı kurabildiyseniz problemin sizin dizüstü bilgisayarınızdan kaynaklandığı kesinleşmiş demektir.

Sorun PC'nizde ise...

Eğer sorunun kendi bilgisayarımızda olduğunu tespit edersek yapmamız gereken ilk şey dizüstü bilgisayarımızın Wi-Fi bağlantısının açık olduğundan emin olmaktır. Bunu kontrol edin ve kapalıysa tekrar açmaya çalışın. Bu sorununuzu çözmezse bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Sorun hala devam ediyorsa doğru ağa bağlanmak için doğru şifreyi kullandığınıza emin olun. Kullanılabilir ağ listesini görmek için bildirim alanındaki Wi-Fi simgesine tıklayın.

Ağa bağlanmayı deneyin ve doğru şifreyi girdiğinize tam olarak emin olun. Parolanızı yazarken harf ve sayıları karıştırmamaya özen gösterin. Örneğin "1" rakamını küçük "L" veya büyük "I" ile karıştırılabiliri. Yine aynı şekilde büyük "O" harfi yerine "0" rakamı girilebilir.

Bunları da deneyebilirsiniz:

- Modemden güçlü sinyal aldığınıza emin olmak için bağlantı simgesinin yanındaki çubuklara bakabilirsiniz. Modemin yakınına gidip tekrar bağlanmayı deneyin.

- Windows'un tanılama seçeneğinden yardım alın. Bunun için ağ simgesine sağ tıklayarak "Sorunları gider" seçeneğine tıklayın.,

- Geçici olarak güvenlik duvarını kapatın. Eğer sorun düzelirse güvenlik duvarı ayarlarınızda neyin yanlış olduğunu çözmeye çalışın.

Sorun ağ kaynaklı ise

Ağınızı yeniden başlatmayı deneyin. Modem fişini çıkarıp birkaç dakika bekledikten sonra geri takarak yeniden deneyin.

Bu işe yaramazsa bir ethernet kablosu ile modeme bağlanmayı deneyin Bu size problemin Wi-Fi ağında olup olmadığını gösterecektir. Eğer problem buysa, modem kullanım kılavuzundan yardım alarak ayarlar bölümüne girip Wi-Fi kanalını değiştirin.

Okuyucu Yorumları