Windows 10, 3 Lumia için geri çekildi!

Microsoft, yaşanan bu sorundan sonra, 3 Lumia modeli için Windows 10 teknik ön izlemesini geri çekti

Windows 10'da sorun var!

Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows 10'un telefonlarda nasıl çalışacağı büyük merak konusuydu. Kısıtlı sayıda telefona gelen ilk teknik ön izleme sürümünün ardından şirket, geçtiğimiz gün ikinci teknik ön izleme sürümünü, neredeyse tüm Lumia modelleri için yayınladı.

Ancak yayınlanan son teknik ön izleme sürümü, 3 Lumia modelini kullananların başına fena halde dert açmış durumda. Windows 10'un 10051 numaralı yapısını telefonlarına kuran Lumia 520, Lumia 525 ve Lumia 526 sahipleri, yaşanan kilitlenme problemi ile boğuşuyor. Daha da kötüsü bazı kullanıcılar, telefonlarının "brick - tuğla" olduğunu rapor ediyor. Telefonu kullanılamaz hale getiren bu problem, teknik ön izleme sürümünün kullanımı sırasında değil, kullanıcıların Windows 10'u kaldırıp yeniden Windows 8.x'e dönüş yapmak istediklerinde yaşanıyor.

Microsoft, şu anda bahsi geçen 3 Lumia modeli için teknik ön izleme sürümünü geri çekmiş durumda. Şirket soruna çözüm bulmak için uğraştığını bildirmiş olsa da, yama için henüz bir tarih verilmiş değil. Hatta Microsoft'un bu sorunu yakın zamanda çözmek gibi bir sorumluluğu da bulunmuyor; zira teknik ön izleme sürümü için herhangi bir garanti verilmesi söz konusu değil. Aynı şekilde, Windows 10 teknik ön izleme sürümünü kurmaya kararlıysanız, başka sorunların da çıkmayacağının garantisi yok. Final sürümüne varmamış bir işletim sistemini kullanırken bu riskleri kabul etmiş sayılıyorsunuz.

Okuyucu Yorumları