Windows 10 için bir sonraki adım, Project NEON!

Windows 10 için bir sonraki aşama olacağı anlaşılan Project NEON ortaya çıkıyor!

Project NEON göründü!

Microsoft'un Windows'ta bize sunduğu kullanıcı arayüzü, son birkaç senede önemli değişiklikler yaşadı. Pencereler yerini korusa da Windows Phone 7'yle birlikte Metro arayüzüyle tanıştık ve Windows 8, bu kutucuklu arayüzü masaüstüne taşıdı. Windows 10 ise kutucuklarla alıştığımız Windows masaüstünü bir araya getirerek, bize bugün kullandığımız arayüzü sunuyor.

Windows Central'ın yeni raporuna göre Microsoft için bu değişimin bir sonraki aşaması, Project NEON ile gelebilir. Projenin şu anki arayüzü baştan aşağı değiştirmek gibi bir amacı bulunmuyor; amaç sadece arayüzü bir seviye ileriye taşımak. İlk ortaya çıkan bilgilerde NEON'un tam olarak hangi cihazları ilgilendirdiği anlaşılmasa da, sitenin raporuna gelen güncellemeye göre yenilikler daha çok holografik ve artırılmış gerçeklik arayüzlerinden masaüstü ortamına geçişteki uygulama arayüzlerini ilgilendiriyor.

Rapor, NEON'nun Windows 10'un arayüzdeki tutarsızlıkları gidermeyi amaçladığını söylüyor. Evrensel Uygulama (UWP) geliştiricileri, şu an "kendi içerik menülerini, uygulama çubuklarını, hamburger menü tasarımlarını ve fazlasını" oluşturabiliyorlar. NEON, getireceği daha sıkı kurallar ise farklı uygulamaların arayüzü arasındaki tutarsızlığı ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Rapora göre Project NEON bir seneyi aşkın bir süredir geliştiriliyor ve Redstone 3 güncellemesinde ortaya çıkmaya başlayacak. Projenin herkesi etkileyeceği tarih ise 2017'nin son ayları olacak gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları