Windows 10, Kullanıcılara Özel Modlarla Gelebilir

Yeni dedikodular, Windows 10'un gelecekte farklı tür kullanıcılar için farklı "modlar" ile gelebileceğini söylüyor!

Windows, mod'lara "kafayı taktı"

Windows 10'un geleceği hakkındaki yeni dedikodular, işletim sisteminin "oyun modu" gibi farklı modlarla geleceğini söylüyor.

Bahsedilen bu "oyun modu", size oyunları Xbox denetimiyle oynayabileceğiniz bir ortam sunacak. Bunun yanında "sessiz mod" sayesinde verimliliğe yönelik bir masaüstüne geçiş yapabilecek, "çocuk modu" ile basitleştirilmiş, tablet benzeri bir arayüze geçebileceksiniz. Bu esneklik, Microsoft'un üzerinde çalıştığı "CShell" adlı teknoloji sayesinde mümkün hale geliyor. Bu yeni Windows kabuğu, farklı cihazlarda kullanabilen ölçeklenebilir ve esnek bir arayüz oluşturmaya olanak tanıyor.

Microsoft'un bu işlevleri Polaris kod adlı bir Windows 10 sürümü altında birleştirdiği söyleniyor. Microsoft'un hayal ettiği modüler geleceğin tadına bakma fırsatını Haziran'ın sonunda satışa çıkacak Surface Hub 2 ile bulacağız. CShell'in yeteneklerini gösterecek ilk donanım muhtemelen bu olacak.

Bu sırada Microsoft'un üzerinde çalıştığına inanılan çift ekranlı tablet Andromeda, bu teknolojiyle birlikte gerçek anlamda esnek bir cihaz haline gelebilir.

Microsoft'un hem yazılım, hem de donanım alanında yeni bir devrin kapısını aralamak üzere olduğu açık. Bu devrin neler getireceğini önümüzdeki aylarda daha iyi öğrenme fırsatımız olacağını düşünüyoruz.

Okuyucu Yorumları