Windows 10 Mobile için Hindistan hamlesi!

Microsoft, Windows 10 Mobile'ın başarılı olması için hiç bir detayı atlamıyor!

Windows 10 için yeni hamle!

Microsoft, Windows 10 Mobile işletim sisteminin final sürümünü kullanıcılara sunmaya hazırlanırken, bir yandan da Hindistan'da piyasaya sürmeyi planladığı yeni Windows telefonları için bir lansman organize etmeye çalışıyor.

Economic Times'ın raporuna göre bu hamlenin nedeni Microsoft'un söz konusu ülkedeki pazar payının yüzde 4.1'den yüzde 3.2 oranına gerilemesi. Şirket bu çöküşten sonra toparlanma sürecini hızlandırmak için düğmeye basmış durumda.

Şu an itibariyle Microsoft'un dual-band 4G teknolojisini destekleyen sadece Lumia 638 model cihazı bulunuyor. Yazılım güncellemeleri ile 4G özelliği nihayet akıllı telefonlar için etkinleştirildi ancak en büyük sorun telefonların sadece FDD-LTE bandını desteklemesi. Söylentilere göre gelecek orta sınıf telefonlarlar hem 4G'yi hem de TDD ve FDD teknolojilerini destekleyecek.

Yeni cihazların 11 Kasım tarihinde Hindistan'ın merkezi Diwali'de kutlanacak geleneksel ışık festivali (festival of lights) kapsamında antik bir kutlamayla Hint pazarına sunulması planlanıyor.

Dünyanın en büyük telefon pazarlarından biri olarak kabul edilen Hindistan'da Micromax ve Intex gibi yerel üreticiler, çok ucuza akıllı telefonları piyasaya sürüyor ve büyük ilgi görüyor. Çinli üreticiler de, Hindistan'da söz sahibi. Microsoft'un Hindistan hamlesine benzer bir hamleyi, yakın geçmişte Sony da yapmıştı. Tüm bunlar, Hindistan'ın önemini bir kez daha ortaya koyması açısından önemli...

Okuyucu Yorumları