Sony'nin yeni bir hedefi var: Hindistan!

Xperia Z5 ile gövde gösterisi yapan Sony'nin yeni hedefi, üst seviye telefonlardan biraz farklı!

Sony'nin yeni hedefi

Sony'nin üst seviye Xperia Z5 serisi Berlin'deki IFA teknoloji fuarında büyük ilgi gördü. Ancak görünene göre firma, sadece üst seviye telefon alanında yatırım yapmakla yetinmeyecek. Economic Times'ın söylediğine göre, Japon elektronik devi, 2017'de Dünya'nın en büyük ikinci akıllı telefon marketi olması beklenen Hindistan'da telefon üretmeyi planlıyor.

Sony Xperia Z5 ön inceleme
Sony Xperia Z5 Premium ön inceleme
Sony Xperia Z5 Compact ön inceleme

Sony'nin hedefi, bu bölgede yıl sonuna kadar birkaç farklı 150 dolar altı fiyata sahip telefon sunmayı ve Hindistan'ın 50 - 200 dolar fiyat aralığında telefon üreten üreticileri Micromax ve Intex ile rekabete girmek.

Sony'nin bu planı da, özellikle Hindistan ve Çin'de düşük ve orta fiyatlı telefonların ne kadar karlı ve önemli olduğunun bir göstergesi. Örneğin Xiaomi, 300 dolar altı fiyata sahip Mi serisi ile, neredeyse sadece kendi ana vatanı Çin'de yaptığı satışlar sayesinde Dünya'nın en büyük dördüncü akıllı telefon üreticisi olmayı başardı.

Ayrıca söylenenlere göre Sony'nin Hindistan'da telefon üretme planının arkasındaki sebeplerden biri de ülkenin "Make In India" girişiminden faydalanmak. Bu girişim ile beraber firma, telefonlarda yüzde 6.5'e kadar vergi indiriminden faydalanma imkanı kazanıyor.

Okuyucu Yorumları