Windows 10 üzerinde Android uygulamalarını kullanmak, biraz zor da olsa artık mümkün

Windows 11'in Android desteğini Windows 10'a getirmek artık mümkün. Ama bunun için biraz uğraşmanız gerekiyor.

Windows 10 üzerinde Android uygulamalarını kullanmak artık mümkün

Bazı kullanıcılar, Android uygulama desteğinin Windows 10'dan 11'e yükseltme yapmak için iyi bir neden olduğunu düşünüyor. Android için Windows Alt Sistemi (WSA), üçüncü taraf emülatör (öykünme) yazılımı yüklemeden neredeyse tüm Windows 11 uyumlu bilgisayarlarda Android uygulamalarını çalıştırmayı mümkün kılıyor. Ancak yine de donanım gereksinimlerini karşılamanız gerekiyor.

Windows'ta Android yazılımlarını kullanmak isteyenler artık Windows 11'e geçiş yapmadan da Android için Windows Alt Sistemini deneyebilir. Kısa bir süre önce yayınlanan bir üçüncü taraf yaması, WSA'nın Windows 10 sürüm 22H2'ye (derleme 19045.2311 ve üzeri) yüklenmesine izin veriyor.

Ancak Android için Windows Alt Sistemini Windows 10'a kurmanın çok basit olmadığını belirtmek lazım. Windows 11'den bazı dosyaların alınması (Microsoft'tan ücretsiz bir sanal makine bu konuda size yardımcı olabilir), çok sayıda yama, kayıt düzenlemesi ve düzeltme gerektiriyor.

Liliputing aracılığıyla belirtildiği üzere projenin GitHub veri havuzunda yayınlanan kılavuzunu izleyerek projeyi kendiniz deneyebilirsiniz.

WSA'yı Windows 10'a kurmak isteyenler, Microsoft'un herhangi bir destek sağlamayacağını ve başarısız denemelerden veya zarar gören verilerden kimsenin sorumlu olmayacağını da unutmamalı. Bazı kullanıcılar için Bluestacks veya benzeri bir yazılımı indirmek çok daha iyi, risksiz bir seçenek olacaktır…