Windows 10'a Firefox öfkesi!

Firefox'un mimarı Mozilla, Windows 10'un Edge tarayıcısına ateş püskürdü!

Windows 10'a Firefox öfkesi!

Mozilla CEO'su Chris Beard, Windows 10 varsayılan tarayıcı ayarlarının, kullanıcı seçimine saygı konusunda "geriye doğru dramatik bir adım" olduğunu ileri sürerek şirketin blog sayfasından Microsoft'a ateş püskürdü.

Kullanıcılar, cihazlarını Microsoft'un yeni işletim sistemine yükselttiklerinde, varsayılan tarayıcıları otomatik olarak Windows 10 ile birlikte gelen Internet Explorer halefi "Microsoft Edge" ile değiştiriliyor. Farklı bir varsayılan tarayıcı kullanmak isteyenler ise Windows 10 ayarlar menüsünden bu seçeneği değiştirmek zorundalar.

Chris Beard blog sayfasında, Microsoft CEO'su Satya Nadella'ya yazdığı açık mektupta, Windows 10'da varsayılan tarayıcı ayarlarını değiştirmenin daha da zorlaştırıldığını belirterek, Microsoft'un özellikle anti-tekel sorunlarından sonra, bu seçimi yapmasının "şaşırtıcı" olduğunu söyledi.

Mozilla CEO'su ayrıca, yükseltme işleminin kasıtlı olarak, müşterilerin internet deneyimleri için yapmış oldukları seçimleri geçersiz kılmak ve internet deneyimlerini değiştirmek için tasarlanmış gibi göründüğünü belirtti.

İşletim sistemini yükseltmek rakip tarayıcıları kaldırmıyor, sadece varsayılan tarayıcı olarak Microsoft Edge'i belirliyor. Bu nedenle Firefox ve Chrome gibi bir başka varsayılan tarayıcı belirlemek için, bazı ayarlamaların yapılması gerekiyor.

Okuyucu Yorumları