Windows 10'a İyi, Edge'e Kötü Haber

Microsoft, Windows 10 için sevinse de, büyük ümitler bağladığı Edge tarayıcısı için pek sevinemiyor!

Windows 10 yükseliyor; Edge düşüyor

En son Netmarketshare verileri, Microsoft'a hem iyi, hem de kötü haberler veriyor. Windows 10, yeni verilere göre büyümeye devam ediyor ancak aynısı, çoğumuz tarafından unutulan web tarayıcısı Edge için geçerli değil.

İnternetteki belirli kullanıcılardan veri toplayarak kullanım raporları hazırlayan Netmarketshare, yazılımların pazar payı hakkında iyi bir fikir veriyor. Firmanın Kasım raporuna göre Windows 10'un pazar payı yüzde 38,14 seviyesine ulaşırken Windows 7'nin payı, yüzde 38,89'a geriledi. Windows 7 hala en çok kullanılan işletim sistemi ancak bir iki ay içinde Windows 10 öne geçecek gibi görünüyor.

Microsoft'un beklediğini bulmakta zorlanan web tarayıcısı Edge'in pazar payı ise yüzde 4,22'ye geriledi. Tarayıcının pazar payı bundan bir ay önce yüzde 4,28 idi. Chrome ise yüzde 65,57 ile liderliğin tadını çıkarıyor.

Edge bu şekilde düşmeye devam ederken Microsoft'un onu tavsiye etmesi, firma için yeni bir sorun olacak. Windows 10'un varsayılan tarayıcısı olan Edge, Chrome gibi bir rakip tarayıcıyı yüklemeye kalktığınızda sizi bu konuda uyarıyor ve çeşitli reklamlar gösteriyor. Tüm bu çabalara rağmen kullanıcıların Edge'i terk ettiğini görüyoruz. Microsoft yakın gelecekte bir şeyler yapmazsa, Edge'in sonu gelebilir.

Okuyucu Yorumları