Windows 10'la tam uyumlu bir Firefox 40!

Mozilla, Windows 10'dan intikamını, yeni Firefox 40 ile işte böyle aldı!

Firefox'un intikamı!

Firefox yayınlanan 40'ıncı yeni sürümünde Windows 10'a tam anlamıyla uyum sağlamış durumda. Hatta öyle ki firma yeni sürüm için "Firefox + Windows 10. Harika birliktelik" şeklinde bir de motto türetmiş.

Öte yandan Mozilla'nın Microsoft'a biraz kırgın olduğu da biliniyor. Bunun sebebi, Windows 10'da "varsayılan tarayıcıyı" değiştirmek için sürece ek bir adım daha yerleştirilmiş olması. Ancak buna karşın Firefox 40, kullanıcılarını varsayılan tarayıcılarını değiştirmek isteyebilecekleri özellikleri sunuyor.

Artık "... varsayılan tarayıcım olsun" demek yetmiyor, ardından açılan sayfadan da ilgili tarayıcı değişikliğini yapmak gerekiyor. Microsoft'un, Edge'i varsayılan tarayıcısı yapması ve varsayılan tarayıcı ayarlarına ek bir adım daha getirmesi her ne kadar Mozilla'yı üzmüş olsa da, Mozilla yeni sürümde, Edge kullanıcılarını kendisine çevirecek yetenekler sunuyor.

Edge'in kullanıcıları, Cortana ile yapılan aramalarda arama motoru Bing'e yönlendiriliyor. Ancak Firefox 40, bir nevi Microsoft'tan intikam alarak, kullanıcılara varsayılan arama motorları ne ise, Cortana aramalarında o arama motoruna yönlendiriyor. Bunun yanında yeni sürümle güvenliğe daha fazla önem veren Mozilla, kazara indirilebilecek olan kötü niyetli uygulamalara karşı da ek güvenlik önlemleri içeriyor.

Mozilla Firefox'un yeni sürümünü buradan indirebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları