Windows 11 Ayarlar uygulamasına yeni bir bölüm daha geliyor

Microsoft, Microsoft hesabınızın bağlı olduğu tüm cihazlarınızı tek bir yerden yönetebileceğiniz yeni bir Ayarlar sayfası sunmaya hazırlanıyor.

Windows 11 Ayarlar uygulamasına yeni bir bölüm daha geliyor

Apple’ın macOS ve iOS’unun her ikisinde de bağlı telefonlarınızı, tabletlerinizi, bilgisayarlarınızı ve diğer cihazlarınızı kontrol edebileceğiniz ve gerekirse bunları hesabınızdan kaldırabileceğiniz özel bir Ayarlar sayfası bulunur. Şu anda Windows 11’de böyle bir Ayarlar sayfası bulunmuyor ancak görünene göre Microsoft, yakın zamanda bu özelliği sunmak için çalışıyor.

En son Windows 11 Beta sürümü, Başlat menüsündeki reklamların yanı sıra “Bağlantılı cihazlar” adı verilen yeni bir Ayarlar bölümü de içeriyor. Microsoft’a ve resmi sürüm notlarına göre bu bölüm, PC’leri ve Xbox konsollarını yönetme yeri olarak kullanılacak. Microsoft Windows Phone’u terk etmeseydi muhtemelen akıllı telefonlar da bu bölümde yer alacaktı.

Yapılan açıklama şu şekilde: “Ayarlar > Hesaplar altında, Microsoft hesabınızla oturum açtığınız bilgisayarları ve Xbox konsollarını yönetmenize olanak tanıyan yeni bir Bağlantılı cihazlar sayfasını kullanıma sunuyoruz. Bu ayarlar sayfası yalnızca Windows 11’in Home ve Pro sürümlerinde ve Windows’ta Microsoft hesabınızla oturum açtıysanız gösterilir.”

22635.3495 derlemesinin yüklenmesinden sonra Ayarlar > Hesaplar > Bağlı cihazlar bölümüne giderek yeni Ayarlar bölümünü bulabilirsiniz. Bu sayfa; seri numarası, işletim sistemi sürümü, RAM, işlemci, Windows yapı numarası gibi ek bilgiler de dahil olmak üzere Microsoft Hesabınızın bulunduğu tüm cihazları gösterecektir.

Ayrıca burada, bir cihazı Microsoft Hesabınızdan kaldırmanıza, yeni bir cihaz bağlamanıza, garantiyi kontrol etmenize, destek almanıza, BitLocker bilgilerini görmenize olanak tanıyan ek bağlantılar da bulunuyor. Ne yazık ki bu özelliklerin hiçbiri Ayarlar uygulamasının içinden çalışmıyor, yani bunlardan herhangi birine tıkladığınızda varsayılan tarayıcınız başlatılıyor ve account.microsoft.com web sitesine yönlendiriliyorsunuz.

Microsoft, yeni Ayarlar sayfasının ne zaman herkes için sunulacağı hakkında bir bilgi vermiş değil. Ancak Microsoft’un bu özelliği ilk olarak Beta Kanalı’nda tanıttığı düşünülürse, Stabil Kanal’a geçmesinin fazla zaman almayacağı tahmin edilebilir.