Microsoft, Windows 11 kullanıcılarının uzun zamandır istediği özelliği nihayet sunacağını açıkladı

Microsoft beklenen müjdeyi nihayet verdi: Windows 11 artık, üçüncü taraf yazılımcıların widget'larını da desteklemeye başlayacak.

Windows 11 için istenen özellik nihayet geliyor

Windows 11 widget'ları önümüzdeki aylarda daha kullanışlı hale gelecek gibi görünüyor. Microsoft, Build geliştirici konferansında, işletim sisteminin bu yıl içinde üçüncü taraf uygulamalar için widget'ları desteklemeye başlayacağını açıkladı. Geliştiriciler, Win32 uygulamaları ve web uygulamaları için widget'lar oluşturabilecekler.

Microsoft'un Windows ve Cihazlar Baş Ürün Sorumlusu Panos Panay, "Bugüne kadar widget'larla ilgili müşteri geri bildirimlerini topladık ve bu isteklere yanıt vereceğiz. İnsanlar, kendileri için en önemli olan içeriğe akışlarını bozmadan sorunsuz bir şekilde hızlı erişimin keyfini çıkaracak” dedi.

Microsoft, geçen yıl Windows 11'i piyasaya sürdüğünde, daha önce Windows 7'de görünen widget'ları geri getirmişti. Ancak, widget'ları özel bir düğmenin arkasına sıkıştırmıştı. Bu hareket, bu uygulamaların kullanışlı olmasını engelliyordu.

Microsoft'un kendi uygulamaları aracılığıyla sunmadığı bazı bilgileri bir bakışta sağlayabilmeleri için üçüncü taraf geliştiricilere imkan vermek widget'ları daha kullanışlı hale getirebilir. Örneğin, Twitter hesabınızı veya WhatsApp mesajlarınızı bir widget aracılığı ile kolaylıkla görmemiz mümkün hale gelebilir.