Microsoft çark etti: Daha önce kaldırdığı Ses Kaydedici uygulamasını Windows 11'e geri getiriyor

Microsoft, daha önce Windows 11'den kaldırdığı uygulamasını geri getirmek için testlere başladı.

Microsoft çark etti, kaldırdığı uygulamasını Windows 11'e geri getiriyor

Windows'un Ses Kaydedici uygulaması, ilk defa 1990 yılında Windows 3.0 ile birlikte, bir seferde yalnızca 60 saniyelik ses kaydedebilen basit bir uygulama olarak ortaya çıkmıştı. Windows 10’da tamamen ortadan kalktı ve temel ses kayıtlarını kaydedip kırpabilen ve bunları m4a dosyaları olarak kaydedebilen Voice Recorder adlı tamamen yeni bir uygulama ile değiştirildi.

Ses Kaydedici şimdi geri dönüyor ve Microsoft şu anda Dev kanalında Windows Insiders kullanıcıları ile yenilenmiş bir sürümü test ediyor. Şirket, Windows 11'in yerleşik Windows uygulamalarına yönelik güncellemelerini özetleyen bir blog gönderisinde yeniden tasarımı duyurdu.

Yeni Ses Kaydedici, iki sütunlu bir düzen kullanıyor, oynatma ve kırpma kontrolleri sağda ve kaydettiğiniz tüm dosyaların bir listesi solda görülüyor. Ancak, Voice Recorder ile birlikte kaldırılmış olan pek çok özelliği de geri getiriyor.

Uygulamanın artık kayıt ve oynatma sırasında görünen bir dalga formu görselleştiricisi bulunuyor ve dosyaları birden çok biçimde kaydetmeyi destekliyor (m4a, mp3, wma, FLAC ve WAV). Yeni Ses Kaydedici ayrıca ses çalma hızını 0. 25x'ten 4'e kadar ayarlayabiliyor ve işaretler koyabiliyoruz. Böylece uzun bir ses kaydı içinde bir yerden bir yere kolayca atlayabiliyoruz.