Windows 11 ile bilgisayarı yeniden başlatan güncellemeler tarih oluyor

Microsoft'un sık sık yayınladığı Windows güncellemeleri, işletim sisteminin güvenli ve güncel olması adına güzel olsa da, bilgisayarı sık sık yeniden başlatmayı gerektiriyor. Ama Windows 11 ile bu dert sonlanıyor olabilir.

Windows 11 ile bilgisayarı yeniden başlatan güncellemeler tarih oluyor

Windows 10 ve 11'in yeni güncellemeleri yüklemek için sık sık yeniden başlatma gerektirmesinden nefret edenlerdenseniz, yakında derdinize derman geliyor. Microsoft bu yeniden başlatma problemini çözmek için Windows Server'daki Hot Patching özelliğini Windows 11'in tüketici sürümlerine uygulayacak. Böylece, Windows 11 çalışırken, arka planda güncelleme yapılacak ve yeniden başlatma da gerekmeyecek.

Windows Hot Patching'e aşina olmayanlar için özetleyelim, bu "çalışan işlemlere, yeniden başlatmaya gerek kalmadan yama yapılmasına" olanak tanıyan özel bir araç. Başka bir deyişle, işletim sistemini yeniden başlatmadan belirli güncellemeleri yükleyebilirsiniz. Bu Windows Server için yeni bir kavram değil ve şimdi Microsoft bu özelliği normal kullanıcılar için Dev Channel'da test ediyor.

Microsoft'un amacı kullanıcıların iş akışlarını kesintiye uğratmadan ve yeniden başlatma istemeden aylık güvenlik güncelleştirmelerini yüklemelerine izin vermek. Ancak yine de bazı temel güncellemelerin sorunsuz çalışabilmesi için kullanıcılar birkaç ayda bir yeniden başlatma istemiyle karşılaşacaklar. Tabii ki bu makul bir frekans olarak görülebilir.

Yeni özellik kısa süre sonra tüm Windows 11 kullanıcılarına ulaşacak gibi görünüyor.