Windows 11 kurduğunuzda, artık bu 2 uygulama olmayacak

Microsoft, temiz bir Windows 11 kurulumu sonrasında daha önce sisteme yüklenen bu iki uygulamanın artık yüklenmeyeceğini açıkladı.

Windows 11 kurduğunuzda, artık bu 2 uygulama olmayacak

Eğer Windows 11 ile beraber çok fazla uygulamanın paket olarak sunulduğunu düşünüyorsanız, Microsoft’un durumu yakında değiştireceğini duymaktan memnun olacağınız kesin. Canary Channel’da yeni yayımlanan 25987 numaralı derlemeyle beraber, tüm temiz Windows 11 kurulumları artık Windows Haritalar ile Filmler ve TV programlarını pakete dahil etmiyor.

Ancak bu değişiklik, eski sürümlerden 25897 derlemesine güncelleme yapan kullanıcıları etkilemeyecek. Eğer bu iki program zaten cihazınızda yüklüyse, yükseltme işleminden sonra da varlıklarını sürdürerek sisteminizde kalacaklar. Ayrıca, Windows Haritalar, Filmler ve TV uygulamalarının Microsoft Mağazasından kaldırılması da planlanmıyor. Yani, eğer istiyorsanız, yeni bir Windows kurulumundan sonra bu programları indirme seçeneğiniz zaten bulunuyor.

Güncelleme ile beraber yayınlanan resmi değişiklik günlüğü şu şekilde: “Bu derlemeden başlayarak, işletim sisteminin yeni kurulumu yapıldıktan sonra Windows Haritalar ile Filmler ve TV uygulamaları artık yüklenmeyecektir. Windows Haritalar, Filmler ve TV uygulamaları, Canary Channel’daki Insider’lar için yükseltme sırasında kaldırılmayacak ve Microsoft Store aracılığıyla sunulmaya ve güncellenmeye devam edecektir.

Microsoft, bu iki uygulamanın Windows 11 paketinden çıkarılması kararının sebebi hakkında henüz yorum yapmadı. Her iki uygulama da yalnızca birkaç megabayt yer kapladığından dolayı, bunları silmek size önemli miktarda disk alanı kazandırmayacak. Windows Haritalar ve Filmler ve TV nadiren güncelleme alır ve hatta Microsoft’un çevrimdışı harita desteğini kaldırmasıyla beraber Windows Haritalar bazı özelliklerini kaybetti.