Windows 11, Microsoft'un beklentilerinin ötesine geçerek yarım milyona dayandı

Windows 11, yarım milyona yaklaşan aktif cihazla beklentileri aştı. Ancak yüksek donanım gereksinimleri ve tasarım değişiklikleri bazı kullanıcılar arasında hala tartışma yaratıyor.

Windows 11, Microsoft'un beklentilerinin ötesine geçerek yarım milyona dayandı

Windows 11 ve kullanıcı tabanı hakkında yeni bir rapor ortaya çıktı. Windows Central'ın kendi kaynaklarına dayandırdığı bu rapora göre, Microsoft'un en son işletim sistemi 400 milyon aktif cihaz sınırını geçerek şirketin ilk beklentilerini aşan yüksek bir sayıya ulaştı.

Windows 11 bu ay iki yaşına girdi ve büyümesi şaşırtıcı bir şekilde öncekinden daha yavaş. Windows 10, katı donanım gereksinimleri olmayan Windows 7 ve 8.1 müşterileri için ücretsiz bir güncellemeydi. Ayrıca Microsoft, güncellemenin yalnızca ilk yıl için ücretsiz olduğunu söyleyerek yapay bir aciliyet duygusu yarattı. Bu, ücretsiz yükseltme sekiz yıl boyunca kullanılabilir olmasına rağmen daha fazla insanı erkenden yükseltmeye itti.

Öte yandan Windows 11, hala çoğu bilgisayarların çalıştırmasını zorlaştıran yüksek donanım gereksinimlerine sahip. Buna ek olarak, bazı kişiler Windows 11'in yeniden tasarlanan Başlat menüsü, yeni içerik menüleri gibi tartışmalı değişikliklerine karşı çıkmaya devam ediyor.

Microsoft, Windows 11'in donanım gereksinimlerinin sistemin büyümesini yavaşlatacağını anladı, bu nedenle bazı beklentileri düşük tuttu. Ancak rapora göre, Windows 11'in 400+ milyon aktif cihazda kendine yer bulmuş olması, Microsoft'un işletim sisteminden beklediğinin çok üzerinde.

Windows 11'in 2024 yılında yarım milyar cihaza ulaşması bekleniyor. Aynı zamanda, Microsoft'un yılın ikinci yarısında bir yerde bir devam sürümünü yayınlamasını bekliyoruz. Windows 12'nin önemli platform değişiklikleri, Cloud PC ile daha iyi entegrasyon, yeni yapay zeka destekli özellikler ve daha fazla kullanıcı arayüzü değişikliği getireceği iddia ediliyor. Microsoft'un iyi ancak oldukça tartışmalı bir işletim sistemi olan Windows 11'in lansmanından ne gibi dersler çıkardığını görmek ilginç olabilir.