Windows 11'de "Masaüstünü Göster" düğmesi yerine Copilot geliyor

Windows 11'in yeni ön izleme derlemesi, masaüstünü gösterme düğmesini kaldırarak yerine Copilot simgesini koyuyor.

Windows 11'de "Masaüstünü Göster" düğmesi yerine Copilot geliyor

Dev Channel'daki en son Windows 11 ön izleme derlemesi, tüm uygulamaları simge durumuna küçültmek veya masaüstünü göstermek için ekranın sağ alt köşesini kullanmaya alışkın olanları üzebilecek ilginç bir değişiklik içeriyor. Microsoft, Copilot simgesini bildirim merkezi düğmesinin yanına yerleştirmeyi ve "Masaüstünü göster" düğmesini kaldırmayı deniyor.

Microsoft, değişikliğin arkasındaki mantığın Copilot simgesini daha net ve sezgisel bir noktaya, işletim sisteminin Copilot bölmesini gösterdiği yere yerleştirmek olduğunu söylüyor. Sonuç olarak, "Masaüstünü göster" düğmesi artık varsayılan olarak devre dışı olacak.

Değişiklik özellikle Windows 7'de kullanılmaya başlandığından bu yana düzenli olarak "Masaüstünü göster" düğmesini kullananlar için memnuniyetsizlik yaratabilir. Buna ek olarak, kas hafızanızı yeniden eğitmeniz gerekecek.

Neyse ki "Masaüstünü göster" düğmesini hala kolaylıkla geri getirebiliyorsunuz. Ayarlar > Kişiselleştirme > Görev Çubuğu > Görev Çubuğu davranışları kısmına giderek, "Masaüstünü göstermek için görev çubuğunun uzak köşesini seçin" seçeneğini açmanız yeterli. Umarız bu seçenek her zaman olduğu yerinde kalır.