Windows 11'e henüz geçmediniz mi? Daha hızlı Wi-Fi imkanını kaçırabilirsiniz

Sızdırılan bir belgeye göre, yeni Wi-Fi standardı için desteklenen platformlar olarak Windows 11, Linux ve ChromeOS listeleniyor. Windows 10 ise bu listenin dışında kalmış durumda.

Bu haber, Windows 11'e geçmeyenleri üzecek

Sızdırılan bir Intel belgesi, Windows 10 ve daha eski işletim sistemlerini kullanan kullanıcıların önümüzdeki yıl piyasaya çıktığında Wi-Fi 7'den faydalanamayacağını doğruladı.

Geçtiğimiz günlerde bu belgeyi sızdıran @g01d3nm4ng0 tarafından X üzerinde yayınlanan belgede, yeni Wi-Fi standardı için desteklenen platformlar olarak Windows 11, Linux ve ChromeOS listeleniyor. Windows 10'un desteklenmeyeceği açıkça belirtilmese de bu mantıksız bir çıkarım değil.

Wi-Fi 7'nin, üstün güvenilirliği, menzili ve güç verimliliğinin yanı sıra Wi-Fi 6'dan potansiyel olarak beş kata yakın daha yüksek hızlar sunmak için bazı ileri veri iletim teknikleri sağlaması bekleniyor. Intel yeni teknolojiyi 2024 gibi erken bir tarihte kullanıma sunma konusunda başrolü üstleniyor, dolayısıyla bu sızıntının nereden geldiği şaşırtıcı değil.

Bununla birlikte, Windows 10'un (ve Windows'un eski sürümlerinin) yeni Wi-Fi standardını desteklemeyecek olması, muhtemelen Intel'in hatası değil. Kabul edelim, Windows 10'u eninde sonunda bırakmak zorunda kalacağız. Windows 12'nin ufukta görünmesiyle birlikte, bazı yeni özelliklerin Windows 10 için uygun olmaması kaçınılmazdı.

Yine de, Microsoft'un bu kadar agresif bir şekilde ileriye gittiğini görmek üzücü, özellikle de işletim sistemi söz konusu olduğunda tartışmasız bir şekilde öndeyken... Windows Copilot ve işletim sistemi için yapay zeka destekli genel güncellemeler, Microsoft'un Windows'ta yenilik yapmak için sürüm 12'ye bile ihtiyacı olmadığını gösteriyor, öyleyse neden bu gibi büyük sürümlerle ilerlemeye devam ediyor?

Windows 11 ile ilgili hayal kırıklıkları oldukça fazlaydı ve Microsoft'un mevcut Windows kullanıcıları için ücretsiz yükseltmeler sunmasına rağmen benimsenmesini büyük ölçüde engelledi. Sorunun bir kısmı, bazı kullanıcıların Windows 10'dan sonra yükseltme yapmasını tamamen engelleyen Windows11 için belirlenmiş ağır donanım gereksinimleri. İlk sızıntılar, Windows 12'nin de aynı şekilde geleceğini ve eski yapılarda daha da fazla insanı dışarıda bırakacağını öne sürüyor.