Windows 11'e küçük ama kullanışlı bir Copilot özelliği daha geliyor

Microsoft, kullanıcıların Windows 11'deki yapay zeka asistanını daha sık kullanmaları için küçük ama oldukça kullanışlı bir değişiklik yapıyor.

Windows 11'e küçük ama kullanışlı bir Copilot özelliği daha geliyor

Beta kanalında yayınlanan yeni Windows 11 ön izleme derlemesi 22635'in bir parçası olarak Microsoft, Copilot için küçük ama önemli bir değişiklik yapıyor. Bu değişiklik, kademeli olarak yayınlanıyor. Bu nedenle kanaldaki tüm test kullanıcıları şimdilik bu değişikliği kullanamıyor.

Microsoft'un söylediğine göre buradaki amaç, üretkenliği artıracak yeni bir deneyim sunmak. Peki bu tam olarak nasıl olacak? Bir metin ya da resim dosyası kopyalandığında, yapay zekanın görev çubuğundaki simgesi, asistanın bu dosyaya yardımcı olabileceğini bildiren bir animasyonla tetikleniyor.

Fare Copilot simgesinin üzerine getirildiğinde bazı yeni seçenekler ortaya çıkıyor. Örneğin bir resim dosyasında, o anki resim gibi bir resim oluşturmak ya da Copilot'un resmi analiz etmesini sağlamak gibi seçenekler sunuluyor.

Bu değişiklik Beta test kanalında olduğu için muhtemelen bu yılın ilerleyen dönemlerinde 24H2 güncellemesiyle birlikte sunulacak.

22635 derlemesi Copilot için dikkate değer başka bir özellik getirmiyor, ancak Windows Share için yeni bir değişiklik söz konusu. Microsoft, bu işlevi doğrudan belirli bir Microsoft Teams kanalında veya grup sohbetinde paylaşım yapmak üzere kullanabilmenizi sağlıyor.