Windows 11'e yapay zeka destekli dosya gezgini geliyor

Microsoft, yaklaşmakta olan yapay zeka bilgisayarları ile birlikte kullanıcılara yapay zeka destekli, farklı bir Dosya Gezgini sunacak.

Windows 11'e yapay zeka destekli dosya gezgini geliyor

21 Mart'ta piyasaya çıkması beklenen Surface Pro 10 ve Surface Laptop 6, Microsoft'un ilk gerçek yapay zeka bilgisayarları olacak. Şirketin yapay zeka bilgisayarlarının normal bilgisayarlardan farkı hakkında daha fazla ayrıntı vermesini beklerken, ortaya çıkan yeni bir haber yaklaşmakta olan Windows 11 güncellemesinin yapay zeka destekli özellikleri hakkında önemli bilgiler veriyor.

Windows Central'a göre "AI Dosya Gezgini", yapay zekalı bilgisayarların ana satış noktalarından biri olacak. Gelişmiş Copilot (Advanced Copilot) olarak tanımlanan bu özellik, bilgisayarda yaptığınız her şey için gelişmiş arama ve zaman çizelgesi özellikleri sunacak. Ayrıca AI Gezgini, cihazınızla doğal ses kullanarak etkileşim kurmanıza olanak tanıyan yeni yetenekler ve kolaylıklar sunacak.

Yapay zeka bilgisayarlarındaki yenilenmiş Dosya Gezgini, "Jenna'nın sevdiğini söylediği restoranların listesini bul" gibi istekleri ya da "dinozorlarla ilgili şu şeyi bul" gibi daha az belirgin soruları bile anlayabilecek. Ardından Copilot size isteğinizle ilgili ne varsa karşınıza getirecek.

Buna ek olarak, yapay zekalı bilgisayarlar o anki ekranınızda ne olduğuna bağlı olarak size eylemler sunacak. Örneğin, Fotoğraflar uygulamasında yakın zamanda tanıtılan arka plan kaldırma gibi özelliklerle o anda açık olan resmi düzenleyebileceksiniz.

Microsoft, Surface Pro 10 ve Surface Laptop 6'yı Nisan ve Haziran aylarında piyasaya sürmeyi planlasa da, yeni yapay zeka özelliklerinin yılın ikinci yarısına kadar kullanıma sunulması beklenmiyor.