Microsoft, Windows 11’e getireceği bir yeniliği daha resmi olarak duyurdu

Microsoft, Windows 11’e verimliliği artırmayı hedefleyen yeni bir özellik daha getiriyor.

Windows 11’e gelecek bir yenilik daha açıklandı

Windows 11 için destek amaçlı geliştirilen Odak Yardımı aracı yeni bir güncelleme alıyor. Microsoft, araca entegre edeceği bir odak zamanlayıcı sayesinde, uygulamanın daha da iyi çalışacağını açıkladı.

İlk defa Windows 10’da tanıtılan Odak Yardımı aracı oyun oynarken, bir şeyler izlerken veya çalışırken konsantrasyonunuzu bozan bildirimlerden kurtulmanız için geliştirilmişti. Telefondaki bildirim ayarlarına benzer bir şekilde, bazı bildirimleri veya tüm bildirimleri ve uyarıları gizlemeye yarıyor. Ancak kullanıcıların bu araçtan yararlanabilmeleri için her defasında onu elle açmaları veya kapatmaları gerekiyordu.

Yakında Windows 11’e gelecek olan zamanlayıcı desteği sayesinde kullanıcılar uyarılar ve bildirimler tarafından rahatsız edilmek istemedikleri zamanları artık ayarlayabilecekler.

Şu anda, üretkenliklerini en üst düzeye çıkarmak ve Odak Yardımı’ndan en iyi şekilde yararlanmak isteyen kullanıcılar, ikinci bir monitör bağlandığında veya bir oyun oynamaya başladıklarında onun otomatik olarak devreye girmesine güvenmek zorundalar. Bu nedenle, yeni entegre odak zamanlayıcı, bildirimlerinin yalnızca arada sırada susturulmasını isteyenler için harikalar yaratacak gibi görünüyor.

Microsoft ayrıca uygulamaya yeni bir “rahatsız etmeyin” özelliği geleceğini de belirtiyor. Ancak bu özelliğin nasıl işlediği tam olarak anlatılmıyor. Bu nedenle bu yeni özelliğin tam olarak ne yaptığını öğrenmek için bekleyip görmemiz gerekecek.