Windows 11'in artık fiziksel bir sürümü de var; ama bu sefer söz konusu olan bir DVD değil...

Windows 11'in fiziksel bir sürümünü satın almak isteyenlere iyi haber: Microsoft isteğinizi duydu ve artık fiziksel olarak satın alabileceğiniz bir Windows 11 raflara çıkıyor. Ama aklınıza hemen DVD gelmesin; bu kez karşımızda duran bir DVD değil.

Windows 11'in artık fiziksel bir sürümü de var

Her ihtimale karşı yedek olarak kullanmak üzere Windows 11'in fiziksel bir sürümünü almak istiyorsanız, iyi bir haberimiz var: Microsoft bu isteğinizi yerine getirdi.

Fiziksel sürüm aklınıza ilk geldiği gibi bir DVD ile sunulmuyor. Bunun yerine, önceki bir Windows sürümüne sahip bir PC'ye takabileceğiniz bir USB çubuğu sunuluyor ve sistem gereksinimlerini karşıladığı sürece Windows 11'e yükseltmenize imkan tanınıyor.

Günümüzde, cihazınızı sıfırlamanız gerekirse Microsoft'un sitesine veya Apple'ın Mac App Store'una gidebilir ve Windows 11 veya macOS sürümünü indirebilirsiniz. Bu da "fiziksel bir sürüm ne işime yarayacak?" sorusunu sormanıza neden olacaktır.

Öncelikle, indirmeniz gereken oldukça büyük bir dosya olacak ve doğal olarak internete erişmeniz gerekiyor. Ve kulağa garip gelse de, bu erişimin neredeyse imkansız olduğu anlar yaşanabilir.

Özellikle de evinizden uzaktaysanız, halka açık internet üzerinden büyük bir dosya indirmek zor olabilir ve fiziksel bir kopya böyle bir durumda işinize yarayabilir.