Windows 11'in Copilot'u için çok tartışılacak yenilik

Microsoft'un Windows Insider'lar için yayınladığı yeni Windows 11 derlemesinde Copilot'u etkileyen ufak bir güncelleme olacağı ortaya çıktı. Ama bu güncelleme, pek çok Windows kullanıcısının hoşuna gitmeyebilir.

Windows 11'in Copilot'u için çok tartışılacak yenilik

Windows 11'in son Insider yapısında (22635.3276) çok tartışılacak yeni bir özellik bulunuyor. Microsoft, bu yeni özelliği "Windows'ta Copilot için yeni bir gezinme deneyimi" olarak adlandırıyor ve Widget'larla varsayılan gezinme deneyimine çok benziyor: Fareyi Görev Çubuğundaki Copilot simgesinin üzerine getirdiğinizde Copilot kenar çubuğu hemen açılıyor. Başka bir deyişle simgeye tıklamak gerekmiyor.

Normalde sabit uygulamada Copilot'u açmak için simgeye tıklamak gerekiyor. Buradaki tek fark, Copilot ile etkileşime girmezseniz kenar çubuğunun kapanacak olması.

Bu özelliğin, şimdilik sadece Kuzey Amerika, Birleşik Krallık ve Asya ile Güney Amerika'nın bazı bölgelerinde kullanılabileceği söyleniyor.

Bu değişikliğe ek olarak, 22635.3276 derlemesi Yakın Paylaşım, Görev Yöneticisi ve Arama'daki sorunlar için düzeltmeler de içeriyor. Öte yandan Microsoft, Dosya Gezgini'nde çökmeye neden olan önemli bir hata için de bir düzeltme üzerinde çalışıyor. Ancak bunun ne zaman düzeltileceği konusunda henüz bir bilgi yok.