Windows 11'in kilit ekranında bir görünüp bir kaybolan barkod: Neden oradaydı, neden yok oldu?

Microsoft'un yapay zeka ürünlerini tanıtma politikası kullanıcıları bezdirmeye devam ediyor. Microsoft, şimdi de Windows 11'in kilit ekranına yerleştirdiği barkodla tepki çekti.

Windows 11'in kilit ekranında bir görünüp bir kaybolan barkod: Neden oradaydı, neden yok oldu?

Copilot ve diğer yapay zeka projeleri Microsoft için son derece önemli. Şirket bu alana milyarlarca dolar yatırım yapmış durumda ve dolayısıyla müşterilerin ürünlerini bildiğinden ve daha da önemlisi bunları kullandığından emin olmak istiyor.

Reddit'teki Windows 11 kullanıcıları geçtiğimiz günlerde kilit ekranlarının tam ortasında devasa bir QR kodu olduğunu fark etti. Kullanıcılar bu QR kodunu tarattığında, Android ve iOS'ta yeni kullanıma sunulan uygulamaları indirmek için başka bir QR koduyla birlikte Copilot web sitesine yönlendiriliyordu.

Reddit'teki bir kullanıcı da QR kodunun gömülü olduğunu ortaya çıkardı. İşte Microsoft'un tuhaf QR reklamının bulunduğu o görüntü:

Kendi bilgisayarlarında bu görüntüye ulaşamayan ve Microsoft'a ulaşıp konu hakkında bilgi isteyen Neowin, bir Microsoft sözcüsünün QR kodunun "müşterileri eğitmek" için eklendiğini söylediğini aktardı.

Gelen tepkiler üzerine Microsoft, kilit ekranındaki QR kodu kaldırmış gibi görünüyorı. Bu QR kodu artık kullanılmıyor olsa da işletim sisteminde hala çok sayıda Copilot reklamı bulunuyor. Örneğin, Ayarlar uygulamasında bile Copilot Pro aboneliğini tanıtan bir tane mevcut.

Ayrıca, Microsoft'un "Chrome'da GPT-4 ile ücretsiz sohbet" reklamlarıyla Chrome kullanıcılarını bir kez daha hedeflediğine dair raporlar da var. Bu da kullanıcıların Microsoft'un yapay zeka çalışmalarını ne ölçüde tanıtmaya istekli olduğunu gösteriyor.