Windows 12 için kafa karıştıran sızıntı: Beklediğimiz kadar erken gelmeyebilir

Windows 11'in içerisinde yapılan bir keşif, büyük merakla Windows 12'nin çıkmasını bekleyenlerin kafasını bir hayli karıştıracak cinsten.

Windows 12 için kafa karıştıran sızıntı

Genel olarak söylentiler, Microsoft’un bir sonraki işletim sistemi sürümünün Windows 12 olarak adlandırılacağına ve gelecek yıl ortaya çıkmasının beklendiğine işaret ediyor olsa da, artık bu konuda ufak bir şüphe bulunuyor.

X üzerinde düzenli bir sızıntı kaynağı olan @XenoPanther, Windows’un içinde araştırma yaparken “Windows 11 24H2” şeklinde bir referansa denk geldi. Sızıntı kaynağının da belirttiği üzere, referansların Windows 11 22H2’den 24H2’ye geçiyor gibi görünmesinden dolayı bunun bir yazım hatası olması ve aslında 23H2 yazıyor olmasının gerekmesi mümkün. Ancak, eğer burada bir yazım hatası bulunmuyorsa, Microsoft’un işletim sisteminin bir sonraki sürümünün söylentilerdeki gibi Windows 12 değil, Windows 11 için 24H2 güncellemesi olacağının erken bir göstergesi olarak görülebilir. Başka bir deyişle, Windows 12 önümüzdeki yıl piyasaya sürülmeyebilir.

Yine de bunun bir hata olma ihtimalini yok sayarak hemen bir sonuca varmak için şimdilik erken. Bu bir hata olmasa bile, Windows 11 24H2 referansı, yalnızca önümüzdeki yılın sürümünden bahsetmek için kullanılan geçici bir isim de olabilir.