Windows 7'nin süresi bitmek üzere ama hala...

Windows 7'nin bu önemli kanaldaki satışları durdurulmak üzere ama bunu pek "takan" yok!

Windows 7'nin zamanı doldu!

Windows 7'nin birçok sürümünün PC üreticilerine satışı, bu ayın sonunda durdurulacak. Bu tarihin ardından Dell, HP, Lenovo gibi üreticiler, Windows 7 ürün anahtarlarını Microsoft'tan edinemeyecekler - yeni makinelerinde sadece stoklarındaki anahtarları kullanabilecekler.

Tüm bunlar ise şu anlama geliyor: 1 Kasım'dan itibaren Windows 7'li bilgisayar bulmanız, giderek zorlaşacak. Bu, web sitelerinde PC'lerinde Windows 7 yüklü olduğunu vurgulayan ve onları bu özelliğiyle satan Dell ve HP için pek de iyi bir haber olmasa gerek.

Bununla birlikte Windows 7'nin Professional sürümünün satılmaya devam edileceğini vurgulamak gerekiyor. Microsoft, kurumsal kanallardaki satışları düşürmemek için bu sürümün satışını şu an durdurmuyor. Ancak profesyonel sürüm, tüketiciler için pahalı olacağından ve muhtemelen gerek duyulmayan işlevler sunacağından, tüketicilere yönelik PC'lerde tercih edilmeyecektir.

Bazı kullanıcılar Windows 8'den pek hoşlanmadıklarından PC üreticiler, Windows 10'un mümkün olduğunca çabuk yayınlanmasını bekleyecekler. Başlat menüsü gibi özelliklerle gelen Windows 10, Windows 7'nin yokluğunda onun yerini doldurabilir.

Okuyucu Yorumları