Windows 7 SP1 hakkında sorular ve cevapları!

Windows 7 SP1'in çıkmasına günler kaldı. Peki onun hakkında ne biliyoruz? İşte sorular ve cevaplar!

Win 7 SP1 hakkında her şey!

Windows 7 için ilk hizmet paketinin çıkmasına çok az bir zaman kaldı. Peki merakla beklenen hizmet paketi hakkında neler biliyoruz? İşte Windows 7 Serivice Pack 1 hakkında akla en çok takılan sorular ve cevapları:

Windows 7 Service Pack 1 ne yapacak?

Service Pack 1, Windows 7 için yayınlanmış tüm güncellemeleri içeren dolayısıyla bilinen tüm açıkları kapatan bir bakım paketi olacak.

Hizmet paketi yeni özellikler de getirecek mi?

Windows 7 kullanıcıları herhangi yeni bir özellikle karşılaşmayacaklar. Windows Server 2008'de ise RemoteFX adlı yeni küçük işlev tanıtılacak. Bu teknik sayesinde uzak bir bilgisayarda 3 boyutlu yüzeyler ve çeşitli multimedya işlevleri canlandırılabiliyor.

Tüm güncellemeleri yükledim. Yine de hizmet paketine ihtiyacım var mı?

Eğer otomatik güncelleştirme seçeneğiniz açıksa ve Windows'un güncelleştirmeleri yüklemesine izin verdiyseniz buna gerek yok. Ancak Microsoft'un geçmişte bazı kritik olmayan hatalara yönelik yamaları otomatik güncellemeyle dağıtmayıp hizmet paketine eklediği biliniyor. Kararlı bir sisteme sahip olmak istiyorsanız hizmet paketini yüklemeyi tercih etmelisiniz.

İndirme boyutu ne kadar olacak?

İndirme boyutu ne kadar olacak?
İndirme boyutu, Windows'unuzda yüklü olan güncelleştirmelere göre değişecek

İndirme boyutu ne kadar olacak?

Bu Windows güncellemelerini ne sıklıkla yüklediğinize göre değişiyor. Sisteminiz zaten güncelse indirme birkaç megabayt'ı geçmeyebilir. Sisteminiz yeniyse veya hiç güncelleme yüklemediyseniz indirme boyutu daha büyük olacaktır. Service Pack 1 RC'nin 32bit Windows için olan sürümü 500MB, 64bit Windows'a yönelik olan sürümü ise yaklaşık 900MB idi. SP1'in nihai sürümünün de bu boyutlara yakın olması bekleniyor.

Hizmet paketini Windows yükleme diskiyle birleştirebilir miyim?

Orijinal Windows 7 yükleme diskine sahip olan kullanıcılar, disk görüntüsünü sabit diske kaydedip hizmet paketi dosyalarını entegre ederek DVD'ye yazabilirler. Bu şekilde bir USB diski oluşturmak da tabiki mümkün olacak.

SP2 hakkında ne biliyoruz ve SP1 ne zaman çıkacak?

SP2 hakkında ne biliyoruz ve SP1 ne zaman çıkacak?
SP2'nin çıkış tarihi henüz bilinmiyor

Windows 7 Service Pack 2 hakkında herhangi bir bilgi var mı?

Bu konuda oldukça az bilgi mevcut. Service Pack 2'nin işletim sisteminin 32 bit sürümü için 132 güncelleme, 64 bit sürümü için ise 171 güncelleme içermesi bekliyor. Çıkış zamanı ise henüz bilinmiyor.

Windows 7 Service Pack 1 ne zaman çıkacak?

Microsoft bu konuda kesin bir bilgi sunmuyor ve paketin çıkış tarihi olarak sadece 'Şubat 2011' demekle yetiniyor. Şubat ayının ortalarına yaklaştığımızı düşündüğümüzde çok fazla beklemeyeceğimiz kesin.

Okuyucu Yorumları