Windows 8 klavye ve SMS'de çığır açacak!

Windows'da görmeye hiç alışmadığımız bu iki işlev, Windows 8'de çok önemli bir yer tutacak!

Windows 8'in iki devrimi!

Windows'un bir sonraki işletim sistemi Windows 8, Microsoft'un şimdiye dek pek dokunmadığı tablet piyasasına iddialı bir giriş yapacak. Windows, çok eskiden beri bir sanal klavyeye sahip olsa da henüz yayınlanmayan işletim sistemi sanal klavyenin görünümünü yenileyerek dokunmatik ve tablet dostu bir hale getirdi.

Windows 8'deki klavye aynı zamanda yüz simgelerini ve Windows Phone işletim sisteminde duyulabilen geri bildirim seslerini de içeriyor. 7989 yapısının kodlarında ortaya çıkarılan diğer ayrıntı ise işlev başına lisanslama. Bunun anlamı ise Microsoft'un işletim sisteminin temel bir sürümünü de sunabileceği. Bu yaklaşım, Apple'ın iPhone'u temel bir yazılımla dağıtarak App Store'u pazarlamasına oldukça benziyor.

SMS desteği ve fazlası

SMS desteği ve fazlası

Windows 8'in 7989 yapısında keşfedilen ilginç bir keşif ise genellikle mobil iletişimde kullanılan kısa mesaj desteği. Muhtemelen tabletlerde bulunacak bu özellik ile Windows 8 temelli tabletler, direkt olarak metin mesajları gönderebilecekler. Dikkate değer diğer keşiflerin arasında coğrafi konum özelliği de bulunuyor. Bu özelliğin kullanıcının zaman dilimini algılamakta kullanılacağı düşünülüyor.

Bununla beraber Windows 8'e eklenen birçok yeni özelliğe rağmen, Microsoft'un belirsiz açıklamaları geliştiricilerin kafasını karıştırdı. Visual Basic, .Net ve Silverlight'a uyum sağlayan programcılar, geliştirme araçları olarak sadece HTML5 ve Javascript'in kullanılacağı açıklamaları üzerine şaşkına dönmüşlerdi.

Okuyucu Yorumları