Windows 8 uçuyor mu, sürünüyor mu?

Her kafadan bir ses çıktı; işler iyice karıştı: Windows 8 satıyor mu, satmıyor mu?

Uçuyor mu, sürünüyor mu?

Microsoft, 40 milyon Windows 8 lisansı sattığını söylüyor. Peki Windows 8'li PC'ler ne kadar satıyor? Yeni işletim sistemi PC satışlarını artırmayı başardı mı?

Windows 8'li PC satışları hakkında gelen raporlar biraz karışık. Wall Street Journal'ın raporuna göre Asus, Windows 8'li ürünlerinin satışlarından pek de memnun bir halde değil. Şirketin baş finans müdürü David Chang, "Windows 8'e olan talep şu an o kadar da iyi değil" diyor. Asus, çift ekranlı Windows 8 notebook'u Taichi'nin çıkışını da belirli olmayan bir tarihe ertelemişti.

Bununla birlikte alışveriş bakımından yılın en yoğun günü olan "Siyah Cuma"nın da etkisiyle satışların Microsoft Store'larda iyi olduğu söyleniyor. Global Equities Research'den analist Trip Chowdhry, Microsoft mağazalarında satılan 399 dolarlık Acer Aspire V5 notebook'un tükendiğini söyledi. Chowdhry, bu üründen her Microsoft Store'da 500 birim bulunduğunu ve ürünlerin "ilk 30 dakikada tamamen tükendiğini" iletiyor. Analist, Microsoft'un 1.500 dolarlık Sony Vaio dokunmatik ekranlı ultrabook'ları da tükettiğini söylüyor. Bunun yanında Dell'in 27 inç'lik XPS One hepsi-bir-arada PC'si için de talebin oldukça yüksek olduğu söyleniyor.

Surface RT tabletlerin Windows 8 yerine Windows RT ile çalışmasının satışları etkilediğini söyleyen Chowdhry, "Suface, ARM yerine Intel çipleriyle gelseydi, şu ankinden 5 kat daha fazla satardı" diyor.

Okuyucu Yorumları