Windows 95, Xbox One ile geri döndü!

Efsane işletim sistemi Windows 95, muhtemelen tahmin bile edemeyeceğiniz bir cihazda geri döndü!

Windows 95 geri döndü!

Yakın zamanlarda, Windows 95 garip yerlerde karşımıza çıkmaya başladı. Geçtiğimiz ay bir geliştirici, Windows'un tarihi masaüstü işletim sistemini bir Apple Watch üzerinde çalıştırmayı başarmıştı. Şimdi ise bu işletim sistemi, Microsoft'un son oyun konsolu Xbox One'da karşımıza çıkıyor.

YouTube kullanıcısı vcfan, Xbox One üzerinde çalışan Windows 95'in bir videosunu yayınlamış durumda ve anlaşıldığı kadarıyla, Microsoft'un Evrensel Windows Platformu sayesinde bunu başarmak çok zor olmamış.

vcfan, açık kaynaklı bir DOS emülatörü olan DOSBox'ı Xbox'a bir UWP uygulaması olarak aktardığını söylüyor. Xbox One, özelleştirilmiş bir Windows 10 sürümü çalıştırıyor ve her ne kadar UWP uygulamaları bu yaz Anniversary Update ile beraber genel olarak kullanıma sunulacak olsa da, geliştiriciler şimdiden Microsoft'un birkaç hafta önce sunduğu "dev kit" sayesinde bu uygulamaları çalıştırabiliyor.

Ancak vcfan'ın söylediğine göre Windows 95, Xbox One üzerinde çok da mükemmel çalışmıyor. vcfan, sistemin "sadece cpu yorumlayıcısını kullanmasından dolayı yavaş" çalıştığını söylüyor ve 64 bit üzerinde bazı problemler çıkabildiğini de ekliyor.

Okuyucu Yorumları