Windows'a var, Linux'a yok!

Donanım devi, Linux kullanıcılarını nasıl bir kenara itti? İşte Linux'çuları üzen karar...

Windows'a var, Linux'a yok!

Linux üzerinde uzmanlaşmış bir firma olan Tiger Computing'den Keith Edmunds, bir Western Digital disk sürücüsüyle yaşadığı problemden sonra, Western Digital'le görüşünce hiç de beklemediği ve şaşırdığı bir cevap aldı.

Caviar Green WD20EARS sürücülerinde bir problem olduğunu düşünen Edmunds, Western Digital'le görüştü ve tanımlayıcı(diyagnostik) yazılımın yeni bir sürümünü istedi. Edmund'un Western Digital'in sitesinden indirdiği yazılım, sürücüleri tanımadığını söylüyordu. WD'den gelen cevap Edmund'u oldukça şaşırttı;

"Western Digital teknik desteği Linux sistemlerindeki sabit disklerin yalnızca fiziksel kurulumunu desteklemektedir. DLG yazılımını kullanarak test etmek istiyorsanız, diski işletim sistemi Windows olan bir sisteme kurmanız gerekiyor çünkü Linux'la uyumlu değil."

Yalnıca test için...

Yalnıca test için...
Kullanıcılar kendini dışlanmış hissedebilir...

Olay karşısında oldukça şaşıran Edmund, WD teknik desteğe gerçekten de yalnızca bir test yapmak için Windows satın alması mı gerektiğini sorunca, öncekine benzer bir cevap geldi; "Ne yazık ki, konu olan sürücü yalnızca Windows'da test edilebiliyor. Biz disklerimizi ve yazılımlarımızı yalnızca Windows üzerinde test edilmesi için üretiyoruz. Diğer işletim sistemleri konu olduğunda yapacaklarımız sınırlı. Kulağa adil gelmeyebilir ama size karşı dürüst oluyorum ve anlayışınız için teşekkür ederim."

Olay sonunda Edmund, yalnızca bir test için Windows almaya zorlanmasına hem sinirlenmiş hem de oldukça şaşırmıştı.

Okuyucu Yorumları