Windows'a yok, Android'e var!

Microsoft, efsane yazılımı için Windows'lu cihazlardan önce Android'li cihazları düşünüyor!

Windows'a yok, Android'e var!

Microsoft'un CEO koltuğunu devralan Nadella'nın her platformda Microsoft yazılımlarını görmek istediğini biliyoruz. Bunlardan bir tanesi olan Office yazılımının tabletler için geliştirilen özel dokunmatik sürümü şu anda iPad cihazları için indirilebilir durumda. Mary Jo Foley'e göre Microsoft için sırada Windows ve Surface tabletler değil, daha öncesinde Android tabletler var. Yani Microsoft, kendi platformlarından önce, Android'li tabletler için çalışmayı tercih etmiş durumda.

Daha önce Windows tabletler için Office yazılımının bu sonbaharda geleceğini bir kaç defa duymuştuk ama Foley, Office yazılımının 2015 ilkbaharına kalabileceğini söylüyor. Microsoft resmi bir açıklama yapmaktan kaçınıyor fakat şirkete yakın isimlerden elde edilen bilgiye göre ön izleme sürümünün bu sonbaharda, final sürümünün ise 2015 ilkbaharında yayınlanabileceği düşünülüyor.

Çok yakın bir zaman önce iPad için Office yazılımlarını AppStore'da yayınlayan Microsoft, AppStore'da 3. parti ofis uygulama geliştiricilerinin de önünü kesmişti. 3. Parti uygulama geliştiricileri bu boşluğu doldurmak için kendi ofis yazılımlarını geliştirip kullanıcılara sunuyordu. Şu anda bu durum Android için de mevcut.

Nexus cihazlarda şu anda Google'ın kendi geliştirdiği, basit QuickOffice yazılımı bulunuyor. Bazı cihaz üreticileri ise, 3. Parti uygulamalarla anlaşarak cihazlarını bu ofis uygulamalarıyla satışa çıkarıyor. Ya da Google Docs kullanarak ofis dosyalarınızı düzenleyebiliyorsunuz ama iPad'in Office uygulaması kadar başarılı bir çözüm olmadığı gerçek.

Microsoft'un Office yazılımını Windows tabletler için neden sona bıraktığını anlamak oldukça güç. Bakalım 2015 ilkbaharında Windows cihazlarda nasıl bir dokunmatik ofis deneyimi yasayacağız...

Okuyucu Yorumları