Windows.com: Daha modern, daha sade

Windows 8'le birlikte gelen, Microsoft'un yeniliklerinden biri de o oldu. İşte onun hikayesi...

Windows 8 yalnız gelmedi!

Microsoft'un Windows 8 ile girdiği yeniden yapılanma hareketinden Windows.com da nasibini aldı. Yazılım devi, yeni işletim sistemi ve Surface tabletini piyasaya sürmeden önce, resmi web sitesinde de birtakım değişikliğe gitti.

Windows 8' için bir nevi vitrin olarak tasarlanan site, daha modern ve sade görünümüyle dikkat çekiyor. Tamamlanması için yazılım ekibinin fazladan mesai harcadığı Windows.com son olarak 4 ana bölüme ayrılarak tasarlanmış: Windows ile Tanışın, İndir ve Alışveriş Yap, Nasıl Yapılır ve Destek.

Bir blog yazısında sitenin yeni tasarımını değerlendiren Ulrike Irmler, Microsoft'un faal olmayan eski içeriği arşivine atarak sayfa sayısını önemli ölçüde azalttığını yazdı: "Siteyi ilk kez ziyaret ediyorsanız, ilk olarak dokunmatiği kullanışlı, gezmesi kolay ve sade yapısı dikkatinizi çekiyor. Site gereksiz bilgilerle kuşatılmayarak, müşterilerin istediğine daha çabuk ulaşması amaçlanmış. Ayrıca göz alıcı ve parlak şekiller, kullancılara doyurucu bir Windows deneyimi sunuyor."

Site aynı zamanda Windows 8 ve RT'lerin desteklediği yeni panaromik masaüstü temalarıyla donatılmış. Windows.com'u 62 uluslararası pazarda 35 farklı dil seçeneğiyle sunan Microsoft, müşterilerine neredeyse kusursuz bir Windows deneyimi sunuyor.

Okuyucu Yorumları