Windows Server 2019 Duyuruldu

Microsoft, yeni Windows Server 2019'u duyurdu ve ilk önizleme sürümünü yayınladı!

Windows Server 2019 duyuruldu

Microsoft, Long-Term Servicing Channel (LTSC) müşterileri için sunulan Windows Server 2019'u duyurdu.

Windows Server 2019 Duyuruldu

Firmaya göre yeni işletim sistemi, "melez, güvenlik, uygulama platformu ve hiper-tümleşik altyapı" üzerinde yoğunlaşıyor. LTSC, Windows 10 yayımlarıyla aynı zamana denk gelen Yarı-Yıllık Kanal'dan farklı ve sadece birkaç senede bir yeni sürüm yayınlıyor. Bu dalda yayınlanan en son sürüm, Windows Server 2016 idi.

Melez bulut bölümündeki müşteriler, Project Honolulu'yu kullanarak Windows Server kurulumlarını yönetebilecekler. Microsoft'a göre kullanıcılar, "Azure Backup, Azure File Sync, felaket kurtarma gibi Azure hizmetleriyle kolaylıkla entegrasyon sağlayabilecek ve mevcut uygulamaları ve altyapıyı bozmadan Azure hizmetlerinden faydalanabilecekler".

Firma, güvenlik konusunda "koru, algıla ve cevapla" mantığını izlediğini söylüyor. Windows Server 2016'de ortaya çıkan korumalı sanal makineler, Server 2019'da geliştiriliyor. Bu işlev artık Linux sanal makinelerini de destekliyor ve Microsoft'a göre Linux'ta sorun gidermeyi desteklemek üzere VMConnect de genişletilecek.

Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP) ise saldırıları engelleyici bir rol üstleniyor.

Uygulama platformu alanına bakarsak, Windows Subsystem for Linux (WSL), Windows Server 2019'a ulaşacak. Son olarak System Center 2019 da bu sene ortaya çıkacak ve Windows Server 2019'u destekleyecek.

İlk önizlemesi yayınlanan Windows Server 2019, bu senenin ikinci yarısında kullanılabilir hale gelecek.

Okuyucu Yorumları